Danas još većinom sunčano, vruće i sparno, a u utorak dolazi nova promjena vremena

Ovaj ponedjeljak će biti na snazi upozorenje na toplinski val koji može negativno utjecati na zdravlje. Promjena stiže u utorak, uz postupno jače naoblačenje, mjestimičnu kišu te lokalno izraženije pljuskove i osjetan pad temperature zraka.

Na početku novog radnog tjedna jutarnja temperatura u Našicama iznosila je već 25 °C, a dnevna će se kretati oko 38 °C. Pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće te sparno. Prema večeri i u noći u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima uz jači razvoj oblaka mjestimice pljuskovi i grmljavina, lokalno moguće i izraženiji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najniža temperatura uglavnom između 16 i 21, a najviša dnevna između 32 i 38 °C.

Akumulirana toplina, odnosno visoke temperature uzrokovat će nepovoljne biometeorološke prilike i opasnost od toplinskog vala na području cijele zemlje. U drugom dijelu dana u sjevernim i istočnim dijelovima zemlje dodatne tegobe stvorit će nadolazeća promjena vremena što će doprinijeti osjećaju umora, slabijoj koncentraciji i razdražljivosti kod osjetljivijih meteoropata

Pročitajte još