Održana sjednica Gradskog savjeta mladih Grada Našica

savjet mladih našice
savjet mladih našice

Danas je 23.12.2015. godine održana je 7. sjednica Gradskog savjeta mladih. Na sjednici je planirano daljnje djelovanje savjeta prema Planu rada za 2016.g. te prve aktivnosti savjeta u 2016. godini.

Predsjednik savjeta Ivan Keglević obavijestio je članove o planovima za izradu “Lokalnog programa djelovanja za mlade 2016.-2020.” (LPDM) u 2016.g., te da je za tu stavku u proračunu Grada Našica predviđeno 90.000,00 kn. Projekt će biti prijavljen na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih, 85% sredstava bi došlo od ministarstva, a 15% bi  bilo vlastitih sredstava Grada Našica. Nakon odobrenja projekta, Gradski savjet mladih bi u suradnji sa gradonačelnikom i Gradskim vijećem formirao radno tijelo te započeo proces izrade LPDM-a.

Na sjednici se još raspravljalo o suradnji sa ostalim Gradskim savjetima mladih u Republici Hrvatskoj, predsjednik savjeta je obavijestio da su u tijeku razgovori s nekolicinom predsjednika drugih  Gradskih savjeta o inicijativi da se formalno povežu Gradski savjeti mladih na nacionalnoj razini, kako bi u budućnosti prije dolazili do informacija, o mogućnostima, EU natječajima, te ostalim temama bitnim za mlade.

Isto tako, predsjednik je dao prijedlog da se doniraju namirnice udruzi “Dar dobrote”, s obzirom da je vrijeme darivanja i da je pred nama Božić, a nažalost puno je ljudi u potrebi i vidimo da se Udruga “Dar dobrote” koja vodi Socijalnu samoposlugu ovih dana pokušava pobrinuti da svi korisnici dobiju osnovne namirnice kako bi dostojanstveno proslavili Božić i ovih dana je sigurno u velikoj potrebi, pa je taj prijedlog upućen gradonačelniku mr. Krešimiru Žagaru na razmatranje.

Za kraj sjednice članovi savjeta mladih su čestitali svima Božić i Novu 2016. godinu uz napomenu i poziv da se svi suzdrže od upotrebe pirotehnička sredstva te da dane koji su pred nama na jedan dostojanstveniji i mirniji način. 

 

Pročitajte još