Danas je 136. rođendan Dore Pejačević

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred biste Tuga odana je počast Dori Pejačević, prvoj hrvatskoj skladateljici. Na njen 136. rođendan okupili su se predstavnici Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, bivši i sadašnji učenici glazbene škole, te djelatnici Zavičajnog muzeja Našice koji su položili cvijeće i u ime Ogranaka Matice hrvatske Našice i Udruge za hrvatsku povjesnicu Našice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME„Danas smo odali počast našoj sugrađanki Dori Pejačević obilježavajući njen rođendan. Uvijek treba naglasiti kako je Dora Pejačević bila prva hrvatska skladateljica, te njoj u čast naša glazbena škola s ponosom nosi njeno ime. Glazbena škola Kontesa Dora, nositelj je brojnih državnih i svjetskih glazbenih nagrada, a promičući Doru i njene skladbe, promiče ime i našeg grada.” – izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba napomenuvši kako je Grad Našice i grad kulture.

Dan Osnovne glazbene škole Kontesa Dora

Jučer je povodom Dorinog rođendana, ali i Dana Osnovne glazbene škole Kontesa Dora organiziran koncert Terezije Cukrov i Martine Cukrov Jarrett koji se održao u dvorani Hotela park Panolija. Koncert je ujedno održan u sklopu 27. Memorijala Dore Pejačević, a nastupile su i bivše učenice našičke škole Hana Knežević i Ema Kovačević.

„Ovim događanjima proslavljen je Dan škole, a mi nastavljamo raditi prenoseći svakodnevno Dorina djela.” – rekla je ravnateljica glazbene škole Marina Kopri.

Pročitajte još