Dan računovođa i financijskih djelatnika obilježen u našičkoj srednjoj školi

Dan računovođa i financijskih djelatnika u Republici Hrvatskoj obilježava se 21. listopada. Tog datuma je 1954. godine doneseno Rješenje kojim se odobrava osnivanje i rad Društva knjigovođa Hrvatske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMETim povodom u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice gostovao je gospodin Dražen Ibriks predsjednik Udruge računovođa i financijskih djelatnika Našice. Održan je okrugli stol na kojem su bili prisutni učenici 2. razreda ekonomske škole i učenici 3. b ekonomske škole sa svojim profesoricama Danicom Čiček, Željkom Pajnić i Ljiljanom Kasapović.

Kako navode iz škole gospodin Ibriks je predstavio rad udruge, opisao rad računovođe u renomiranoj tvrtki u kojoj je i sam zaposlen te je učenicima dao nekoliko vrlo korisnih savjeta iz područja računovodstva i općenito iz područja poznavanja gospodarstva.

Obilježavanje dana računovođa i financijskih djelatnika u Republici Hrvatskoj, također je sastavni dio eTwinning projekta Školica računovodstva u kojem sudjeluju učenice 2. razreda ekonomske škole Lea Jakobek, Tea Lukačić, Anamarija Špoljarić i Katarina Vidmar.

Izvor: SŠIK Našice

Pročitajte još

Učitavanje...