Dan otvorenih vrata Zajednice tehničke kulture Grada Našica

Tradicionalno, povodom Dana grada Našica održan je Dan otvorenih vrata Zajednice tehničke kulture Grada Našica. Zaljubljenici u robotiku, lemljenje, programiranje i druge aktivnosti koju zajednica provodi okupili su se u centru grada. Tako su svoje znanje, figure napravljene u 3D printeru, robote ali i letjelice predstavili članovi Radio kluba Našice, Aero – kluba Delta – krila, Foto – kluba i Centra tehničke kulture.

“Ovom prigodom želimo prikazati nešto od dosadašnjeg rada a konkretno, organiziramo i radionice, gdje se posjetitelji mogu iskušati u raznim aktivnostima, izraditi nešto. Tako imamo modelarsku radionicu na kojoj smo danas izradili magnete sa slikom sv. Antuna i grba grada Našica, u 3D printeru izradili smo nogometne lopte te figurice iz popularnog filmskog serijala Zvjezdani ratovi. Održala se i elektrotehnička radionica gdje se lemi, primjera broš koji svijetli, te radionica robotike gdje je održan i robotski nogomet. Svake godine se trudimo u radionice dodati nešto novo kako bi bilo što zanimljivije.” – rekao je Mirko Košturjak tajnik Zajednice tehničke kulture te najavio radionice u sklopu Ljetne škole tehničkih aktivnosti čiji će se termini znati uskoro.

Ovogodišnje predstavljanje zajednice tehničke kulture građanima podržali su i članovi Zajednica tehničke kulture Osječko – baranjske županije, te po prvi puta Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka, ali i Aeroklub Osijek najavljujući današnju zmajadu koja se održava u Osijeku.

“Ovdje prezentiramo maketu aviona i primjer drona, te radionice koje se održavaju u Osijeku. Cilj nam je privući što veći broj djece, a bliže Našicama svakako je vrlo popularna i ljetna radionica u Orahovici.” – rekao je Renato Rašić, predavač u Zajednici tehničke kulture Grada Osijeka.

[aigpl-gallery id=”38451″]

Pročitajte još