Prevarena kod prodaje putem interneta za više desetaka tisuća kuna

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske početkom mjeseca travnja, 58-godišnju hrvatsku državljanku je putem mobilne aplikacije kontaktirala nepoznata osoba i dogovorila kupnju namještaja, a koju je 58-godišnjakinja oglasila na prodaju putem Internet oglasnika. U svrhu naplate prodaje, 58-godišnjakinja je na linku koji joj je poslala nepoznata osoba upisala podatke svoje bankovne kartice. Prevarant je iskoristio dostavljene podatke te je s računa 58-godišnjakinje neovlašteno „skinu“ više desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem. Ovim putem policija podsjeća građane da su kod prodaje za uplatu na račun potrebni samo IBAN, ime i prezime.

Ubojstvo u Jagodnjaku

Jučer, 4. svibnja, oko 21 sat, u obiteljskoj kući, u Jagodnjaku, pronađen je mrtav 62-godišnji hrvatski državljanin. Na mjestu događaja očevid je obavio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u suradnju s očevidnom ekipom Policijske uprave osječko – baranjske. Očevidom je utvrđeno da je smrt nastupila nasilnim putem. Po završetku očevida tijelo 62-godišnjka prevezeno je u Klinički zavod za patologiju i sudsku medicinu Kliničkog bolničkog centara Osijek gdje će se obavit obdukcija. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Teško ubojstvo“ policijski službenici uhitili su 41-godišnjeg hrvatskog državljanina. Po završetku kriminalističkog istraživanja, 41-godišnjak će biti predan pritvorskom nadzorniku.

Pronalazak minsko – eksplozivnih sredstva

Jučer, 4. svibnja, u prijepodnevnim satima, u dvorištu obiteljske kuće, u Gatu, 58-godišnji hrvatski državljanin je pronašao dvije improvizirane betonske protueksplozivne naprave bez upaljača. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo protueksplozivne naprave.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 6 prometnih nesreća koje su imale za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka evidentirano je pet prometnih nesreća, a na području Đakova jedna prometna nesreća.

Jučer, 4. svibnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su 2 vozača osobnog automobila i biciklista pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je oko 15,25 sati, u Donjem Miholjcu, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili biciklistu, 57-godišnjeg hrvatskog državljanina. Biciklisti je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,84 grama po kilogramu.

Oko 15 sati, između mjesta Donjeg Miholjca i Ivanova, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 65-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,83 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 5000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još