Čvarakfest u Karancu opet oduševio posjetitelje

Zimski vašar se svake godine održava u Etno selu Karanac, a posjetitelji na mnoštvu sajamskih štandova mogu pronaći tradicionalne seoske i obrtničke proizvode, baranjske licitare, kolače i langošice, dimljene mesne delicije (kulen, kobasica i dr.), rakiju, vino, med, drvene igračke i suvenire. Ovogodišnje izdanje ponovno je privuklo mnoštvo posjetitelja, a vašarom se prošetao i zamjenik župana Mato Lukić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME“Nemoguće je odoljeti mirisima na ovom, sada već tradicionalnom zimskom sajmu koji svojim posjetiteljima nudi prave tradicionalne proizvode. Ovo je još jedan dobar poziv svima u Hrvatskoj da dođu u našu županiju i osjete zašto je Baranja pravi biser kontinentalnog turizma.” – kazao je Lukić.

Manifestacija je prvi puta održana 2009. godine

U sklopu Zimskog vašara organizira se ˝ČvarakFest˝ – tradicionalni gastro doživljaj za sve ljubitelje specijaliteta iz “špajza i pušnice“. Manifestacijom se gostima nastoji prikazati doživljaj tradicionalne baranjske svinjokolje (topljenje čvaraka, pripremanje kobasica i drugih specijaliteta). Na kraju se proglašava pobjednik u topljenju čvaraka.

Manifestacija je prvi puta održana 2009. godine, a od tada svake godine privlači sve veći broj posjetitelja i ljubitelja ove tradicionalne baranjske delicije.

Pročitajte još