Čvarakfest u Karancu opet oduševio posjetitelje

Zimski vašar se svake godine održava u Etno selu Karanac, a posjetitelji na mnoštvu sajamskih štandova mogu pronaći tradicionalne seoske i obrtničke proizvode, baranjske licitare, kolače i langošice, dimljene mesne delicije (kulen, kobasica i dr.), rakiju, vino, med, drvene igračke i suvenire. Ovogodišnje izdanje ponovno je privuklo mnoštvo posjetitelja, a vašarom se prošetao i zamjenik župana Mato Lukić.

“Nemoguće je odoljeti mirisima na ovom, sada već tradicionalnom zimskom sajmu koji svojim posjetiteljima nudi prave tradicionalne proizvode. Ovo je još jedan dobar poziv svima u Hrvatskoj da dođu u našu županiju i osjete zašto je Baranja pravi biser kontinentalnog turizma.” – kazao je Lukić.

Manifestacija je prvi puta održana 2009. godine

U sklopu Zimskog vašara organizira se ˝ČvarakFest˝ – tradicionalni gastro doživljaj za sve ljubitelje specijaliteta iz “špajza i pušnice“. Manifestacijom se gostima nastoji prikazati doživljaj tradicionalne baranjske svinjokolje (topljenje čvaraka, pripremanje kobasica i drugih specijaliteta). Na kraju se proglašava pobjednik u topljenju čvaraka.

Manifestacija je prvi puta održana 2009. godine, a od tada svake godine privlači sve veći broj posjetitelja i ljubitelja ove tradicionalne baranjske delicije.

Pročitajte još