Asfaltirana staza i ulica uz osnovnu školu Dore Pejačević

Kao što je bilo i najavljeno, dio ulice Augusta Cesarca, uz osnovnu školu Dore Pejačević dobio je novo ruho.

Naime, nakon što je ograda oko sportskih terena Osnovne škole pomaknuta kako bi se stvorio prostor za nogostup ovih dana završeno je i asfaltiranje ceste i staze.

Kao što je gradonačelnik Josip Miletić već naglasio: „Ovom investicijom osigurat ćemo sigurniji pristup i Osnovnoj i Srednjoj školi. Uz to, u sklopu uređenja jednog drugog projekta Radićeve ulice, radi se i prilaz preko Školske ulice.”

Vezano:

http://www.nasice.com/news/novim-nogostupom-i-uredenijim-kolnikom-do-sigurnijeg-pristupa-skolama/

Iako je ovo slijepa ulica, u njoj za vrijeme nastave zna biti itekako gužva. Do gužvi itekako zna doći za vrijeme dolaska i odlaska djece u škole, a kada dodamo i autobuse u cijelu priču, dobro je sve to do sada i funkcioniralo. Od sada, novom stazom će se sigurno povećati sigurnost svih sudionika u prometu, a pogotovo školaraca. Uz ovaj hvale vrijedan projekt u ulici Augusta Cesarca, tu je i nedavno završena rekonstrukcija te izgradnja dodatnih parkirnih mjesta u Zagrebačkoj ulici koja svakako pridonose smanjenju gužve. Do njih je znalo dolaziti zbog osobnih automobila kojima su roditelji znali dolaziti pred samu osnovnu školu, pa uz djecu, autobuse tu je bio pravi krkljanac.

Sa svim ovim projektima Grada Našica, novim stazama i parkirnim mjestima osiguran je bolji pristup školi, a ujedno i veća sigurnost djece što je po nama i najvažnije u ovoj priči.

Pročitajte još