Našičane oduševila sve popularnija domaća craft piva

Sinoć je još jednom središnji trg u Našicama bio domaćin Našice Craft beer festa, događaja u organizaciji Grada Našica i Udruge KLAN kojeg je posjetilo mnoštvo ljubitelja zanatskih piva i dobre zabave. Ugodna atmosfera kraj sjenice u centru ugostila je šest istaknutih craft pivovara Mali div veliko osvježenje, Valens, Funky brewery, Black hat, Walkow pivo i lokalne Stric koje su posjetiteljima priuštili nezaboravne, osebujne okuse svojih proizvoda. U raznovrsnom glazbenom dijelu programa sudjelovali su izvrsni DJ Azimuth i DJ Marushka koji su pripremili vinil rock program te tako zagrijali atmosferu.


Pivski festival podržao je Kreativni Laboratorium Našice (KLAN) u pokroviteljstvu Grada Našica, a kako nam je rekao predsjednik Petar Glova, zadovoljni su odazivom pivoljubaca.

“Cilj ove manifestacije je predstaviti domaće proizvođače piva, osigurati im neku zaradu, ali želja nam je i da se Našičani večeras zabave. Također prezentiramo i rock glazbu, jer je to upravo jedan od ciljeva naše udruge  – predstaviti urbanu kulturu široj publici.” – rekao je Glova.

Inicijator ovog događaja je poznati našički craft pivar Josip Uremović, vlasnik pivovare Stric koji je iskazao  zadovoljstvo posjećenošću festivala te se nada kako će se festival nastaviti i ubuduće jer je i to dio našičke turističke ponude.

“Ovo je odličan način da lokalni craft pivoljupci upoznaju još neka dobra piva. Našičani su prave pivopije i vidim po posjećenosti i dojmovima da su jako zadovoljni ponudom. Zadovoljni su i pivoljupci koji su nas posjetili iz drugih dijelova Slavonije. Danas ljudi sve više pričaju o pivu i vole komentirati kakva su piva, te su sve više zainteresirani.“  – kazao je Uremović te dodao kako pivo može potaknuti jedan oblik „socijalnog druženja“ jer se uz pivo se druži, slavi, a znamo da pivo podiže emocije i spaja ljude.

Stric pivo

Pročitajte još