Jedina našička craft pivovara „Stric” svoje proizvode plasira i u Zagrebu

Josip Uremović, vlasnik craft pivovare Stric danas svoje pivo prodaje po Zagrebu i Slavoniji. Priča je započela u podrumu njegovog brata, gdje su skuhali prvo pivo koje je kaže Josip bilo gorko, ali pitko. Tadašnji san o vlastitoj pivovari danas je stvarnost, jer danas on kuha, puni i etiketira svaku bocu svog piva.

Ljubav prema pivu

„Ljubav prema pivu karakteristična je osobina muškaraca, a kod mene se posebno razvila. Kad sam počeo putovati svijetom imao sam prilike probati razna domaća piva, što kod nas nije bio slučaj. To je bila prva motivacija, napraviti dobro domaće pivo. Naravno prvo u loncima i poklopcima. Prvo je ispalo gorko, jako, al ipak smo ga popili. Svako sljedeće bilo je bolje sve dok nismo došli do svog prepoznatljivog stila.” – priča nam vlasnik Strica koji je ugrabio svoju priliku i postao pionir u Našicama otvorivši vlastitu pivovaru.

Danas ima kompletan pogon

U pivovari Stric proizvodi se, puni i pakira pivo, time je postignut zatvoreni krug proizvodnje čime su i troškovi manji, pa se našičko domaće pivo može probati po uistinu pristupačnoj cijeni. Za lokalce ono je ponuđeno u Beer Garednu, a ostali ga mogu naći u osječkim i zagrebačkim kafićima na koje je prošle godine, Uremović proširio plasiranje. Nada se da će se cijela pivska scena našičkog kraja aktivirati, a on će tu pružiti potporu. Zajednica je bitna za dijeljenje znanja, ali i kao platforma za izučenu radnu snagu, edukaciju i još puno toga.

Obitelj temelj svemu

Ime „Stric” pomalo neobično za pivovaru došlo je slučajno, ali je na savršen način zaokružilo cijelu priču. Nakon što su braća Uremović započela sa kuhanjem njihovi nećaci su svima govorili kako stričavi kuhaju pivo, odnosno stric. Upravo to ime postalo je sinonim za mali obiteljski posao, koji je sada itekako prerastao početne želje.

„Tajna našeg piva je ljubavi i požrtvovnosti uložena u stvaranje, ali svakako i kvalitetne namirnice te kontrola procesa proizvodnje. Pivo kao poziv na opuštanje i odmor u proizvodnji zapravo zahtijeva dosta truda i discipline.” – dodaje Josip Uremović.

Stric nudi 3 vrste piva, a novi pogon izrađen prema vlastitim potrebama pruža prilike i za nove okuse, pa će do ljeta doći čak dva nova. Godinu će onda završiti s lepezom od pet craft piva iz našičke pivovare.

Stric pivo

Pročitajte još