Započeo i Advent u Jelisavcu

Paljenjem prve adventske svijeće ispred crkve sv. Elizabete započelo je treće izdanje Adventa u Jelisavcu. Nakon posljednjeg uspješnog adventa organizatori su odlučili podići ga na višu razinu, a sam program Adventa preselili su na drugu lokaciju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEUpaljena prva adventska svijeća

Bez obzira na preseljenje zabavnog djela Adventa, jaslice i adventski vijenac ostali su ispred crkve sv. Elizabete. Uz paljenje svijeće održao se i prigodni program u izvedbi crkvenog orkestra, SKUD-a Ivan Brnjik Slovak i školaraca. Molitvu je predvodio župnik Patrik Alatić.

Slovački i hrvatski specijaliteti

Nakon prigodnog programa ispred crkve, druženje velikog broja okupljenih posjetitelja nastavilo se ispred DVD-a i Kulturnog centra Slovaka, gdje je postavljen šator. U šatoru su bile postavljene drvene kućice u kojima je poslužena slovačka i hrvatska tradicionalna gastro ponuda, za koju su zaduženi članovi Neformalne udruge žena Jelisavac, Društvo naša djeca i DVD Jelisavac. Ispred Vijeća slovačke nacionalne manjine Grada Našica u ponudi je bio i tradicionalni slovački specijalitet korbačik.

U ponudi su bili i razni božićni ukrasi, a izradile su ih članice DND-a Jelisavac i Marta Brizgala. Cjelokupni dojam uljepšavali su hrvatskim i slovačkim božićnim pjesmama sviračka i pjevačka skupina SKUD-a Ivan Brnjik Slovak. Mala i srednja skupina SKUD-a predstavila se dječjim božićnim pjesmama. Bilo je tu raznih zanimacija za djecu, kićenje i ukrašavanje božićnih jelki, natjecanja, fotografiranja, i drugo.

Jelisavčani žele da barem nakratko zaboravite sve probleme

Naime, važno je za naglasiti kako su u jelisavačkom adventu sudjelovale sve udruge iz Jelisavca, te Osnovna škola Ivana Brnjika Slovaka. Glavni cilj organizacije ovog Adventa je da ljudi nakratko zaborave na sve probleme koji nas okružuju i na tešku situaciju u kojoj se nalazimo.

„Svatko tko je posjetio ovo događanje osjetio je čari božićnog duha. Mještani Jelisavca, ali i okolice proveli su početak najljepšeg doba u godini u zajedništvu sa veseljem i radošću uz pridržavanje epidemioloških mjera.” – kažu organizatori.

Pročitajte još