Alkoholiziran i bez vozačke dozvole

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 27. listopada, na području ove Policijske uprave u prometu su zaustavljena 4 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, a jedan vozač osobnog automobila se odbio alkotestirati.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 19,50 sati u Osijeku, kada je u prometu zaustavljen 59-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,88 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U 21,35 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je 63-godišnji hrvatski državljanin iz Belišća koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,28 grama po kilogramu. Uhićen je sukladno Prekršajnom zakonu, a zbog dvije pravomoćne presude za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, sukladno članku 229. stavku 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 63-godišnjaku je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom na području Osijeka.

Pročitajte još