Obilježavanje „Martinja“ i pojačani nadzor prometa

Proslave narodnog običaja krštenja mošta „MARTINJA“ obilježavati će se tijekom cijelog vikenda od 08.11.2019. godine do 12.11.2019. godine, a slijedom čega se i u cestovnom prometu očekuje veći broj sudionika koji će konzumirati alkoholna pića.

S obzirom na navedeno, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, kako na razini cijele Republike Hrvatske, tako i na području koje pokriva Policijska uprava Osječko – baranjska, a tako i Policijska postaja Našice, tijekom vikenda od 08.11.2019. godine od 06,00 sati do 12.11.2019. godine do 06,00 sati vršiti će pojačane preventivno represivne aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje uz prisutnost alkohola u krvi.

Pozicije na kojima će se vršiti nadzor vozača odrediti će se sukladno vremenskoj i prostornoj analizi počinjenih prekršaja vožnje uz prisutnost alkohola u krvi i prometnih nesreća koje su se dogodile upravo zbog vožnje uz prisutnost alkohola u krvi, sukladno iskustvima iz prethodnih godina.

 

Pročitajte još