Aktivan tjedan mladih Crvenog križa Našice

U prošlom tjednu, mladi Crvenog križa Našice su bili vrlo aktivni. Odradili su sljedeće:

Radionica prve pomoći

U ponedjeljak su mladi proveli radionicu prve pomoći za učenike 5. razreda u Osnovnoj školi Ivan Brnjik Slovak u Jelisavcu. Mladi su učenicima kroz 4 scenarija koristeći realističan prikaz ozljeda odglumili sudar biciklima, pad u nesvijest, srčani zastoj, tučnjavu i opekline. Učenici su kroz scenarije naučili reanimaciju (s i bez AVD uređaja), bočni položaj, postupke prve pomoći pri ozljedama poput prijeloma, uganuća, stranog tijela, opeklina i razbijene arkade te postupke imobilizacije ruku i nogu.

Međunarodni dan mira

Povodom Međunarodnog dana mladih, član kluba mladih Ivan Papučić je proveo radionicu o miru na redovnom sastanku u klubu mladih. Obilježavanje Dana mira nastavljeno je u suradnji s mladima Crvenog križa Darda. Mladi iz oba društva napisali su pisma jedni drugima. Mladi nisu znali kome pišu te su zatvorena pisma nakon što su svi predali adresirali neznajući koje pismo kome ide. Cilj ove aktivnosti bio je da mladi rade na svome mentalnom zdravlju pišući pisma drugima te primitkom pisma s pozitivnim porukama poboljšaju svoje mentalno zdravlje. Mladi su svjesni značenja pisanog pisma te aktivno rade da pisanje pisama ne nestane te smatraju da mail i društvene mreže neće nikada imati vrijednosti koje ima pismo i rukom pisana riječ.

Redovne aktivnosti Crvenog križa Našice

Mladi Crvenog križa sudjelovali su i u redovnim aktivnostima Crvenog križa Našice. U utorak su sudjelovali u istovaru paketa higijene, a u srijedu i četvrtak u podjeli paketa hrane i higijene unutar projekta FEAD. U srijedu je članica Kluba mladih Anja Ergović provela akciju mjerenja tlaka i šećera u Crvenom križu Našice.

Edukacija o digitalnim alatima za grafički dizajn

Voditelji Europskog projekta solidarnosti “Od malena – VOLONTIRAM!” Matilda Zetaić i Dorijan Lamot održali su u subotu edukaciju o korištenju digitalnih alata za grafički dizajn ostalim voditeljima projekta. Uz voditelje projekta, na edukaciji su sudjelovali i ostali zainteresirani članovi Kluba mladih. Na edukaciji su mladi uz međusobno učenje i praktične vježbe koristeći razne digitalne alate napravili promotivne materijale i vizuale koji će se koristiti u projektu. Projekt solidarnosti “Od malena – VOLONTIRAM!” sufinanciran je od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije iz fonda Europskih snaga solidarnosti.

Pročitajte još