Građani poštivali mjeru samoizolacije

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata na području ove Policijske uprave osječko – baranjska evidentirala je 1 dojavu građana o kršenju mjera samoizolacije koja obavljenom terenskom provjerom nije potvrđena. Policija je tijekom protekla 24 sata na području Osječko – baranjske županije obavila 52 provjere pridržavanja mjera samoizolacije građana i utvrdila da nije bilo kršenje mjera.

Svim građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Osobe kojima je određena mjera samoizolacije, dužni su se ponašati sukladno uputama koje su dobili. Sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije možete prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije za e-dojave.

 

Ukrao skupocjene parfeme

U subotu 14. ožujka, oko 12,50 sati, u Osijeku, Trg Ante Starčevića, nepoznati počinitelj iskoristio je zauzetost djelatnica i s prodajnih polica trgovine ukrao nekoliko bočica skupocjenih parfema. Trgovačko društvo iz Zagreba oštećeno je za nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko-baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće i jedna na području Našica.

 

Jučer 14. travnja, oko 16,15 sati u Osječkoj ulici u Breznici Našičkoj zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin iz Slavonskog Broda. Vozaču je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 1,29 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u rasponu od 5000 do 15000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 2 mjeseca te se po pravomoćnosti odluke vozaču upisuju 4 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još