Našičani, Savjet mladih Grada Našica i udruga Otvoreno srce sudjeluju u projektu “72 sata bez kompromisa”

Članovi udruge Otvoreno srce sudjeluju u volonterskom projektu “72 sata bez kompromisa”. Projekt je to koji traje od 14. do 17.listopada, a okuplja mlade kako bi kroz socijalne, ekološke i radne akcije pridonijeli stvaranju ljepše i bolje Hrvatske.

Vrijednost izraza BESKOMPROMISNO je ta da daruješ svoje vrijeme, znanje, talente i radosti onima kojima to najviše treba. Za Našičane su sudjelovali prestavnici Savjeta mladih Grada Ines i Matija u radnoj akciji u dječjem vrtiću, a članovi udruge Otvoreno srce Helena, Iva, Mihovil, Antonio, Augustin i Anđelko sudjelovali su u socijalnoj akciji u udruzi za Down sindrom. Članica Anđela predstavljala je udrugu na otvaranju projekta koji je započeo svetom misom u rezidenciji D.I.

Kao uvod u akciju udruga je izabrala pedagoški posjet Centru za nestalu i zlostavljanu djecu u Podgoraču te igrom i pjesmama stvorili su lijepo zajedništvo s učiteljicom Marijom te učenicima u poludnevnom boravku. Naravno, sve su sudionike informirali o aktivnostima vezanim za Posljednju damu podgoračkog perivoja. Potom su doznali da je rezultat rujanskog glasanja za najljepše stablo godine u Hrvatskoj drugo mjesto za Podgoračku damu.

Ova radionica socijalne akcije mnogima bila je inspirativna

Stigavši u Osijek u rezidenciji Družbe Isusove članove udruge su dočekali organizatori Vlatka, pater Ike i voditeljice volonterke Ivana, Laura i Ivana. Uslijedilo je upoznavanje tu su svi zajedno pošli s volonterkama koordinatoricama u Divaltovu 240 u udrugu osoba sa sindromom Down. Dočekao ih je domaćin i predsjednik Božidar Jukić s roditeljima i njihovom djecom korisnicima u udruzi.

U interakciji s domaćima i volonterkama svi su se predstavili imenom i nekom svojom kvalitetom, a potom su slikali i izradili jedno veliko stablo koje krase dlanovi kao listovi. Doznavši ponešto o funkcioniranju osječke udruge za Down sindrom, okrijepili su se i zajedništvo nastavili karaokama, pjesmom i plesom. Ova radionica socijalne akcije mnogima bila je inspirativna, inkluzivna, a članovi udruge dobili su nove prijatelje, blgoslov i Milost dobrote, a nosit će je kao divne vibracije još dugo u svojim životima.

Ovim putem sudionici ovog projekta se od srca zahvaljuju svim inicijatorima, zagovarateljima, domaćinima, našim članovima i suradnicima u Savjetu mladih grada Našica i udruge Otvoreno srce te organizatorima i volonterima projekta 72 sata bez kompromisa!

Pročitajte još