564 vatrogasne intervencije u Sisačko – moslavačkoj županiji

Vatrogasne snage su tijekom 9. siječnja 2021. godine na području Sisačko-moslavačke županije nastavile s aktivnim radom na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crjepova, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života. Ukupno je angažirano 577 vatrogasaca sa 147 vatrogasnih vozila, koji su odradili 564 vatrogasne intervencije.

U Vatrogasnoj operativnoj zoni Glina angažirane su snage s područja VZŽ Karlovačke, Šibensko – kninske, Koprivničko – križevačke, Krapinsko – zagorske te Državne intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar, Šibenik i Split. Na području djeluje ukupno 233 vatrogasaca s 57 vatrogasnih vozila; evidentirane su 172 intervencije.

 

Na području VOZ Sisak angažirane su snage s područja VZŽ Zagrebačke, Bjelovarsko – bilogorske, Požeško – slavonske, Varaždinske, Međimurske i Virovitičko – podravske, s ukupno 170 vatrogasaca s 38 vatrogasnih vozila, a evidentirane su 202 intervencije. Među intervencijama koje su odradili vatrogasci, svakako se ističu predradnje za sigurno uklanjanje tornja-zvonika katedrale u Sisku, gdje sudjeluju vatrogasci iz JVP Sisak i JVP Zagreb. Zajedno sa HEP-om i HGSS-om odrađene su radnje za sanaciju trafo-stanice u Petrinji.

 

JVP Zagreb: 1000 intervencija u 8 dana

Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a s područja Grada Zagreba su tijekom 9. siječnja imali 72 tehničke intervencijena sanaciji posljedica potresa te ostalih izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata. Na navedenim tehničkim intervencijama sudjelovao je ukupno 421 vatrogasac sa 133 vatrogasnih vozila. Zanimljivo je da je JVP Grada Zagreba samo u prvih 8 dana 2021. godine zabilježio preko 1000 intervencija.

 

Vatrogasci s područja Zagrebačke županije bili su angažirani na novih 17 tehničkih intervencija na kojima je sudjelovalo 66 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila. Vatrogasci JVP Grada Križevaca iz Koprivničko – križevačke županije imali su ukupno 7 intervencija koje se odnose na oštećenja krovišta i dimnjaka na području Križevaca. U tim intervencijama sudjelovalo je ukupno 14 vatrogasca sa 7 vatrogasnih vozila.

Pročitajte još