5. memorijalni maraton Seona – Slatina „Davor Šoploher – (ne)zaboravljeni heroj˝

Udruga maratonaca „Glasnici istine” organizira memorijalni maraton „Davor Šoploher – (ne)zaboravljeni heroj˝ koji se trči od Seone do Slatine u duljini od 45 km u spomen na legendarnog zapovjednika specijalne jedinice Policijske postaje Slatine. Maraton kreće danas, a održava se već petu godinu za redom.


Nemjerljiv je doprinos „Šoploherove grupe” u oslobađanju Voćina i brdskog tada okupiranog dijela bivše općine Podravska Slatina u Domovinskom ratu. Uslijed bolesti Davor Šoploher preminuo je 19.04.1999 godine.

Na putu prema Slatini maratonci će tradicionalno zastati u Donjoj Motičini

Glasnici istine, na inicijativu Gorana Drakslera – najpoznatijeg slatinskog ultramaratonca, svog člana i pripadnika Šoploherove grupe organiziraju ovaj maraton kako bi mu odali dužnu počast i zahvalnost.

Start je u Seoni ispred Davorove rodne kuće u 11.30 gdje će maratonce ispratiti mještani Seone i članice Udruge žena Seona predvođene svojom predsjednicom Jasnom Đurinski koji su od samog začetka ovog memorijalnog maratona velika podrška Glasnicima istine i pomoć u organizaciji.

Na putu prema Slatini maratonci će tradicionalno zastati u Donjoj Motičini kod Spomen obilježja poginulim braniteljima gdje ih dočekuju predstavnici općine Donja Motičina predvođeni načelnikom općine Željkom Kovačevićem te Davor Batrac, predsjednik udruge Vukovarskih veterana Našice.

Potokol:

11.00 – Mimohod sudionika: Seona, Društveni dom – rodna kuća Davora Šoplohera

11.20 – Riječi pozdrava

11.30 – Start

12.00 – Donja Motičina: doček, odavanje počasti

16.00 – Nova Bukovica: doček, odavanje počasti

17.00 – Priključivanje članova Moto kluba Speed Slatina i MK Kumovi –Virovitica

17.20 – Cilj na Gradskom groblju Slatina

17.30 – Komemorativni skup – Gradsko groblje Slatina

Stric pivo

Pročitajte još