Našice – 126. godišnja skupština DVD Našice

vatrogasci naslovna

U subotu 22. veljače 2014. u prostorijama DVD-a Našice s početkom u 17 sati održana je 126. skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice. Na početku skupštine predsjednik DVD-a Našice Zvonimir Ljubljanović pozdravio je sve goste, među kojima su bili: gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar, predsjednik  MO Hrvoje Šimić, za Grad Našice Matulić Ivan i  Ana Majcen, za VZ-OBŽ Stjepan Koški, za VZ-SMŽ  Mijo Brlečić, za SDLSN (podružnica Našice) Ivana Varkonji, PP Našice, predstavnici Policije u Zajednici Marko Marić i Bešlić Jerko, predsjednik VZ-a Našice Vlatko Gašić, delegati VZ-a Našice Željko Božić, Mirko Semialjac i Boro Peršić, zapovjednik JVP Našice Aleksandar Ljubljanović , te 200-tinjak vatrogasaca iz cijele RH.

Od aktivnosti koje je društvo provelo u 2013. Godini spomenute su sljedeće: Antunovska  biciklijada za mladež i djecu, „Matković-Ivić“ kup za odrasle, kup „Grada Našica“ za djecu i mladež, čuvanje Isusovog groba za Uskrs, nekoliko akcija oko uređenja novog doma, prijevoz vode u brdska naselja tokom cijele godine, proslava 125. godina djelovanja DVD-a Našica, javna pokazna vježba u centru grada Našica, razne vježbe i edukacije po školama i vrtićima, natjecateljske ekipe sudjelovale su na raznim natjecanjima tokom cijele godine, te je mladež DVD-a Našica osigurala plasman za državno natjecanje ove godine u Čakovcu.

Pošto DVD Našice nije nositelj intervencija, ne sudjeluju na svakoj intervenciji, ali njihovi dobrovoljni članovi redovito interveniraju zajedno s djelatnicima JVP Našice, tako da su  intervenirali na 24 požarne i 4 tehničke intervencije u prošloj godini. Od vatrogasaca najviše su se istakli Silvijo Vuković, Luka Golubović i Domagoj Živadinović.

vatrogasci naslovna1

DVD Našice broji 121 člana,a financiranje društva vrši se jednim dijelom iz proračuna Grada Našica,  drugim dijelom od vlastitih prihoda, te se mogu pohvaliti da su prošle godine vlastitim radom i sredstvima završili preuređivanje autocisterne MAN kapaciteta 14 000 litara.

Idućih mjeseci vatrogasce čeka dosta posla, ali oko učenja, te će vatrogasci polagati za sljedeće specijalnosti: vatrogasni sudac, strojar, vezist, bolničar, ronilac, specijalnost za zaštitu dišnih organa, te osposobljavanje za rad  pri intervencijama u radioaktivnoj sredini.

Od suradnje s drugim institucijama i društvima prvenstveno se naglašava odlična suradnja s Gradom Našice, Gradskim vijećem Našica i Mjesnim odborom, a napose s gradonačelnikom Krešimirom Žagarom.

Suradnja s udrugama koje djeluju na području Grada Našica je obostrano izvrsna, a posebno se ističe suradnja s Udrugom za sport i rekreaciju „Sokol“, planinarskim društvom „Krndija“, košarkaškim klubom Našice i ribičkim društvom „Šaran“. Mogu se pohvaliti i s odličnom suradnjom s osnovnim školama u Našicama, a  svake godine održavaju pokaznu vježbu za učenike. S vatrogasnom zajednicom Našica suradnja je na visokom nivou kao i suradnja s ostalim društvima zajednice. S vatrogasnom zajednicom Osječko-baranjske županije, preko članova društva koji obnašaju razne funkcije u VZŽ OB ostvaruju primjerenu suradnju. Iz DVD-a NAšice bi se zahvalili svima koji su na bilo koji način doprinijeli napretku društva, a posebno bi se zahvalili dobrovoljnim članovima na svim aktivnostima i vremenu provedenom u društvu jer zajedničkim radom i druženjem mogu kvalitetno obaviti postavljene im zadatke.

Na skupštini su priznanje za rad u društvu primili: Gavić Ilija za 40 godina rada u društvu, Zdravko Babić za 30 godina rada u društvu,Velen Orešković za 30 godina rada u društvu i Renata Dražić za 10 godina rada u društvu, te pobjednici turnira u kartaškoj igri beli, memorijalni turnir „Viktor Lončarić“, za osvojeno 1. mjesto Marko Radačić i David Ferčec.

vatrogasci naslovna3

 

Pročitajte još