Udruga Dar dobrote dobila sredstva za nabavku novog vozila

Predsjednik humanitarne udruge Dar dobrote Robert Kresić potpisao je s Ministarstvom poljoprivrede predsjednik još jedan ugovor za novi EU projekt koji će Udruga provoditi tijekom 2023. godine. Radi se o projektu pod nazivom „Ulaganje u nabavku dostavnog vozila za potrebe Socijalne samoposluge Našice“ ukupne vrijednosti 186.612,50 kn, a financiranom u 100%-tnom bespovratnom iznosu iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Njime će biti kupljeno potpuno novo vozilo za potrebe Socijalne samoposluge Našice, odnosno za dostavu donacija do krajnjih korisnika, ali i prijevoz istih od donatora.

Sve s ciljem humanitarnog djelovanja prema potrebitima

Predsjednik Udruge je istaknuo zadovoljstvo ovim projektom, posebice zbog činjenice da postojeće vozilo koje Udruga ima nezadovoljava potrebe te je zbog starosti i kilometraže sklono kvarovima što stvara dodatne, nepotrebne troškove Udruzi. Također, pozdravio je i nastojanja Ministarstva poljoprivrede za jačanjem infrastrukturnih kapaciteta posrednika u doniranju hrane te sve one i druge podrške koju Ministarstvo istima pruža.

Isto tako, predsjednik Udruge navodi kako je ovo već drugi projekt za koji je potpisan ugovor u manje od 48 sati što je još jedan pokazatelj da je Udruga na dobrom putu i da čini dobre stvari. Osim što su projekti uspjeh, oni su i priznanje da Udruga ima operativne i financijske kapacitete za provedbu ovakvih projekata. Na kraju se predsjednik Udruge zahvalio i Našičkoj razvojnoj agenciji koja je pružila pomoć pri izradi projektne dokumentacije i prijavi samih projekata kao nastavku dugogodišnje suradnje koja postoji između Humanitarne udruge Dar dobrote i Našičke razvojne agencije NARA-e.

Pročitajte još