12. Memorijalni maraton ”Sjećanje na Vukovar”

U organizaciji Biciklističkog kluba Našice, proteklog vikenda organiziran je 12. Memorijalni maraton ”Sjećanje na Vukovar”. Biciklisti su paljenjem svijeća kod Uskrsle Hrvatske odali počast svim braniteljima, poginulima i nestalima u obrani Hrvatske te se zaputili prema Vukovaru.

Već tradicionalno u Vukovaru su zapaljenje svijeće na groblju tenkova, Ovčari i Memorijalnom groblju. Lijepo vrijeme pratilo je bicikliste cijelim putem pa su tako bez većih problema završili dionicu od 210 kilometara. Za sve sudionike je bila je osigurana hrana i okrijepa, a na završetku i ručak u restoranu Bricks.

Memorijalni maraton bio je i humanitarnog karaktera

Ove godine karavani su se priključili gosti iz Biciklističkog kluba Osijek, Biciklističkog kluba Maraton Team i Udruga za rekreativni biciklizam Kotrljaneri Osijek. Valja napomenuti i da je ove godine prosječna brzina vožnje bila najveća kroz sve ove godine.

Također, sami Memorijalni maraton bio je i humanitarnog karaktera gdje su se skupljale donacije za operaciju naše sugrađanke, a one su se skupljale i na biciklijadi na Paličevcu koja je održana istog dana. Kako navode našički biciklisti drago im je što su mogli biti dio akcije gdje su se uspješno sakupila sredstva za operaciju! Nakon maratona pred Biciklističkim klubom Našice slijedi stanka od aktivnosti i natjecanja, a o budućim projektima uskoro više.

Pročitajte još