10 najzdravijih namirnica na svijetu

U svijetu užurbanog života nerijetko se susrećemo s problemima viška kilograma i raznih bolesti jer jedemo brzu, gotovu i nezdravu hranu. Stoga je vrlo važno informirati se informirati se zdravim namirnicama, a mi vam donosimo listu zdravih namirnica koju treba uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

Limun – Jedan limun sadrži više od preporučene dnevne doze vitamina C, koji pomaže organizmu u borbi protiv upala, jača kosti i održava zdravu razinu kolesterola. Citrusni flavonoidi u limunu mogu spriječiti razvoj ćelija raka.

 

Rajčica – Rajčica može ublažiti probleme s mokraćnim kanalima, trbuhom i debelim crijevom, a učinak je vidljiv ako se jede barem jedna rajčice dnevno.

 

Brokula – Jedna porcija brokule sadrži više od potrebnog dnevnog unosa vitamina K koji je izuzetno važan za izgradnju i očuvanje kostiju, a sprječava i razvoj malignih bolesti.

 

Orasi – Sadrže najviše omega -3 masnih kiselina koje snižavaju kolesterol, poboljšavaju raspoloženje i bore se protiv razvoja malignih bolesti.

 

Mahunarke – Smanjuju rizik od srčanih bolesti te od razvoja raka dojke.

 

Bijeli luk – Odličan je u borbi protiv raznih bolesti, snižava krvni tlak, sprječava razvoj mnogih bakterija kao i razvoj trbušnih oboljenja.

 

Špinat – Najveća blagodat špinata je velika količina vitamina i minerala. Pomaže i u zadržavanju mladenačkog izgleda.

 

Avokado – Snižava kolesterol, snižava visoki krvni tlak.

 

Maline – Maline imaju sastojke protiv razvoja raka, ali i dosta vitamina C i vlakana koji su odlični protiv kolesterola i srčanih bolesti.

Pročitajte još