Županija osigurala 2.096 vatrogasaca od posljedica nesretnog slučaja od 0-24 sata

Županija osigurala 2.096 vatrogasaca od posljedica nesretnog slučaja od 0-24 sata

Županija osigurala 2.096 vatrogasaca od posljedica nesretnog slučaja od 0-24 sata

Na području Osječko-baranjske županije djeluje 141 dobrovoljno vatrogasno društvo i tri javne profesionalne vatrogasne postrojbe, a u njima djeluje više od 4.000 vatrogasaca među kojima su 2.096 operativni vatrogasci. Iako se posljednjih godina nisu dogodila teža stradanja, djelovanje dobrovoljnih vatrogasaca je izloženo stalnom riziku, pa je logično i nužno njihovo osiguravanje od posljedica nesretnog slučaja pri obavljanju vatrogasne i spasilačke djelatnosti. Stoga su u sjedištu Osječko-baranjske županije danas, 5. lipnja 2018. godine, Sporazum o financiranju kolektivnog osiguranja dobrovoljnih vatrogasaca od posljedica nesretnog slučaja potpisali zamjenik župana Goran Ivanović u ime Županije te Nikica Mužević u ime Vatrogasne zajednice OBŽ, a potpisivanju su nazočili tajnik Vatrogasne zajednice OBŽ Stjepan Koški i pročelnik Službe za zajedničke poslove OBŽ Mladen Pejić.

Temeljem Sporazuma, Županija će iz svoga proračuna za 2018. godinu za financiranje kolektivnog osiguranja dobrovoljnih vatrogasaca od posljedica nesretnog slučaja isplatiti 48.300,14 kuna. Isti iznos dodijeljen je Vatrogasnoj zajednici i prošle godine, a u posljednjih pet godina isplaćeno je ukupno 253.644,72 kuna. 

“Vatrogasci brinu o sigurnosti svih nas, pa se i mi kao politika brinemo za njihovu sigurnost. Kolektivno osiguranje operativnih vatrogasaca Osječko-baranjska županija kontinuirano provodi od 2009. godine, i to je dobar projekt jer vatrogasac je pripravan 24 sata dnevno, a povreda se može dogoditi na intervencijama, ali i na vježbama i drugim događajima. Zato im ova polica jamči određenu naknadu štete u slučaju incidenta i tako pruža sigurnost.” – rekao je zamjenik župana Goran Ivanović te podsjetio da je u zadnjih mjesec i pol dana Osječko-baranjska županija nakon tri javna poziva odobrila oko 1,2 milijun kuna potpora vatrogascima, i to za nabavu vozila, opremanje i uređenje objekata dobrovoljnih vatrogasnih društva. 

Pročitajte još