Zavičajni muzej započeo s radom uz sve propisane mjere

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMENa temelju Zaključka Vlade RH o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti, započeo je s radom i Zavičajni muzej Našice. Muzej je prilagodio poslovanje novim uvjetima kako bi se omogućio ulazak korisnika/posjetitelja te ovisno o karakteristikama prostora namijenjenih javnosti napravio određene prilagodbe. Rad s korisnicima/posjetiteljima odvijat će se uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i strogih mjera fizičkog distanciranja sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Zavičajni muzej radit će prema skraćenom radnom vremenu od ponedjeljka do petka (ponedjeljak, srijeda, petak u vremenu od 8:00-13:00 sati te utorak i četvrtak u vremenu od 13:00-18:00 sati). Za sve posjetitelje stalnog postava i korisnike usluga koji dolaze u prostore zavičajnog muzeja Našice obavezna je dezinfekcija ruku pri ulasku u prostor ZMN-a.

 

Broj posjetitelja koji istovremeno ulaze u stalni postav ograničit će se na 10 osoba. Nakon što u prostor uđe maksimalno dozvoljen broj posjetitelja, daljnji ulasci će biti mogući tek kad jedan od posjetitelja iziđe, tj. na jednog posjetitelja koji iziđe, smije jedan ući. Svi posjetitelji obavezni su održavati razmak od minimalno dva metra između drugih posjetitelja i osoblja ZMN-a. Zabranjeno je dodirivati površine na kojima su izloženi i kojima su zaštićeni eksponati. Ostali kontakti djelatnica Muzeja s korisnicima te uvid u građu i dokumentaciju odvijat će se putem telefona ili elektroničkih medija, a samo iznimno osobno.

Pročitajte još

Učitavanje...