„Zasadi stablo, ne budi panj!“ u SŠ Isidora Kršnjavoga Našice

U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga u Našicama je organizirana 17. 11. 2021. akcija ozelenjavanja školskog okoliša u sklopu akcije „Zasadi stablo, ne budi panj!“ Inicijator i voditelj akcije je prof. Željka Horvat, a u akciji su sudjelovali učenici 2. razreda ugostitelja – kuhari i konobari.


U sklopu akcije zasađene su četiri lipe na istočnom dijelu školskog okoliša, uz školsko parkiralište. Sadnice je osigurao prof. Ivan Hajek, a doniralo ih je poduzeće Hrvatske šume. Svoj doprinos sadnji dali su i školski domar, Zlatko Horvat koji je izradio drvene potpornje za osiguravanje stabilnosti sadnice te nastavnik Boris Pavić koji je vrlo detaljno uputio učenike u postupak iskapanja i pripreme tla za sadnju. Akciji se kroz jedan školski sat priključila i prof. Mirela Rukavina – Sabo.

Za sadnju lipa odlučeno je iz više razloga. Lipa je naše autohtono drvo, daje veliku i široku krošnju s puno hlada. Najvažnije je da je to medonosno drvo što daje dodatnu vrijednost ovoj akciji. Kako navode iz škole planiraju nastaviti ovu akciju i narednih godina jer samo kroz osobni doprinos možemo obogatiti svoj okoliš i pomoći prirodi.

Stric pivo

Pročitajte još