Zaposleno 12 žena u sklopu projekta “Zaželi RADOST – faza III”

U Našicama je u prostoru Hotela Panolija Humanitarna udruga Dar dobrote održala početnu konferenciju projekta “Zaželi RADOST – faza III”. Partneri u projektu su Grad Našice, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Osijek te Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Našice. Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta je 78.704,63 EUR (593.000,00 kuna). Projekt će se provoditi ukupno osam mjeseci, dok će žene raditi šest mjeseci pružajući podršku i pomoć krajnjim korisnicima.

Projekt je savršena prilika za rješavanje dva problema istovremeno

U okviru projekta je zaposleno ukupno 12 žena, pripadnica ciljane skupine. To su nezaposlene žene, žene starosti 50 i više godina sa najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem te žene koje su iz više razloga u nepovoljnom statusu. Svaka zaposlenica u okviru ovog projekta ima propisano najmanje 6 korisnika o kojima brine, međutim zbog velikog interesa i prijavljenih potencijalnih korisnika, u sklopu ovog projekta svaka pojedina zaposlenica brine o 7 korisnika, tako da u projektu 12 žena skrbi o ukupno 84 korisnika. Projektom će se periodično isporučivati i osnovni higijenski paketi.

Projekt je savršena prilika za rješavanje dva problema istovremeno, prvo će doprinijeti povećanju zaposlenja, a onda će doprinijeti povećanju podrške za starije i nemoćne osobe u izvršavanju njihovih svakodnevnih aktivnosti. Žene na samom početku djelovanja svjedoče da su sretne što su se uspjele zaposliti u ovom projektu kako bi pomagale starijima i nemoćnima. Većina korisnika živi sama u kućanstvima i svaki dolazak žene u kuću je radost. Osim pomoći u poslovima koje više ne mogu obavljati tu je i druženje, a ponekad padne i pokoja partija karata ili šaha. Možemo reći da je provođenje ovih plemenitih aktivnosti na obostrano zadovoljstvo, i žena i korisnika. Nadamo se da će ovakav oblik pomoći nadalje opstati u našem društvu kako bi starije i nemoćno pučanstvo moglo što duže ostati u okrilju svog doma.

Pročitajte još