Započele pripreme za novu sezonu – Ljestvica postavljena vrlo visoko

Započele pripreme za novu sezonu - Ljestvica postavljena vrlo visoko
Započele pripreme za novu sezonu - Ljestvica postavljena vrlo visoko

Započele pripreme za novu sezonu - Ljestvica postavljena vrlo visoko


Tradicionalno na terenima NK FEŠK-a u Feričancima započele su pripreme naših gromova za novu natjecateljsku sezonu.

Na prvom okupljanju uz igrače iz prošlogodišnje ekipe tu su se nalazili i novi igrači. S nama su tako po prvi puta na treningu bili i golmani Mihailo Radovanović i Moreno Car, srednji vanjski Tomi Vozab, lijevi bek Vladan Lončar te desno krilo Ivan Vida. Pripremama prve ekipe priključena su i dva mlada igrača Tomislav Kvastek i Bruno Ćuić.

Prije početka prvog treninga sve okupljene igrače, trenere, članove kluba i navijače pozdravio je predsjednik RK NEXE Josip Ergović koji se obratio igračima te istaknuo očekivanja u još jednu uspješnu sezonu uz naglasak kako je prošla bila jedna od najuspješnijih u povijesti kluba.

Igračima se također obratio i trener Hrvoje Horvat koji je istaknuo da je ljestvica postavljena visoko u ovoj sezoni, ali da vjeruje u igrače te da će uz veliko zajedničko zalaganje uspjeti postići postavljene ciljeve.

O očekivanjima u novoj sezoni među ostalim predsjednik Josip Ergović je izjavio

“Danas za nas počinje nova sezona gdje dečki kreću s pripremama. Očekujem da ova sezona bude bolja od prošle, a prošla je bila možemo reći najbolja u povijesti kluba. Svaka sezona nam je bolja i uspješnija od prethodne tako da to neće biti lako prestići, ali vjerujem u to. Imamo dobru ekipu, dobro smo se posložili i uz dobar rad, malo sreće i zdravlja mislim da ćemo uspjeti.”

O detaljnim ciljevima i planovima za novu sezonu

“Desetorostruki smo viceprvaci Hrvatske što je veliki uspjeh jer osim PPD Zagreba koji je neprikosnoveni prvak u Hrvatskoj nitko nije bio toliko puta drugi kao mi. Dvije godine za redom smo bili na pragu osvajanja kupa te se nadam da ćemo to ponovno ostvariti i da vidimo što i koliko možemo te koliko stvarno vrijedimo. U prošloj sezoni smo bili na gol od završnice EHF kupa pa mi je želja da i to pokušamo ponoviti. Prilika nam je izvrsna, jer smo po prvi put među 16 nositelja u trećem pretkolu. Do sada smo uvijek igrali drugo pretkolo, a sada u trećem pretkolu čekamo druge ekipe da dođu i cilj je da ponovno izborimo skupinu EHF-a. Ako budemo među prve dvije ekipe imamo šansu opet ponoviti plasman u četvrtfinale kupa EHF-a. Uz malo sreće i uz ovu ekipu koju imamo te trenera kojem u potpunosti vjerujem, a naravno i stručni stožer i sve nas koji smo potpora ekipi uvjeren sam da ćemo biti u dobroj prilici za napraviti još jedan iskorak više. Što se SEHA lige tiče, još ne znamo kako će točno izgledati i da li će u njoj biti 10 ili 12 klubova, ali se nadam da ćemo to saznati već ovaj tjedan. Koliko god klubova da bude uvjeren sam kako ćemo biti uz bok najboljima te da nitko neće biti siguran za bodove kada dođe u Našice. To je naš cilj i to su naši planovi.”

O igračkom kadru u novoj sezoni

Imamo nekoliko prinova i to Vidu na desnom krilu, Lončara na lijevom vanjskom, dva nova golmana jer su nam dva i otišla, a tu je i Vozab na srednjem vanjskom. Vidjeti ćemo tko će izboriti mjesto u prvoj postavi, a tko će eventualno ići na posudbu. Imamo sigurno kvalitetan roster i vjerujem da je to dobra podloga za dobar rezultat.

O reprezentativcima u ekipi

Čestitam Šipiću i Sršenu jer imaju zlato sa mediteranskih igara što je veliki uspjeh za državu Hrvatsku, našu reprezentaciju, za njih osobno i za RK NEXE. Greganić je sa svojim godištem u reprezentaciji i iznimno smo sretni i ponosni na to jer to znači da jako dobro radimo da imamo dobru selekciju i dobru školu, a nadam se da će toga biti sve više.

 

O pripremama za novu sezonu trener Hrvoje Horvat je izjavio.

“Odmor je bio po mjeri, dečki su u tom periodu dobili neke zadatke pa ćemo vidjeti na testiranjima tko je to odradio i tko je to ozbiljno shvatio. Odmor nam je svakako trebao i bio je zaslužen, jer je iza nas teška i naporna sezona. Dobro smo je izanalizirali da ne napravimo ponovno neke greške koje smo imali u startu prošle sezone tako da ćemo u budućnosti sigurno biti nešto pametniji. Očekujem odricanje, dobre pripreme i da napravimo posao prije svega, jer prošle godine to nije bilo optimalno. Veselim se novoj sezoni, ljestvica je podignuta visoko, a sigurno je kako ćemo je podići na nivo koji očekuju i naši navijači i uprava.

U početku ćemo raditi malo jače na fizičkoj pripremi, a naravno taktika je i tu uvijek prisutna. Nakon desetak dana kreću te prve utakmice i ta najavljena tri turnira Zagreb, Linz i Kanjiža budući da SEHA liga počinje dosta rano ove godine. Vidjeti ćemo tijekom priprema što ćemo trebati još dodatno dorađivati, ali temelje svakako imamo iz prošle sezone. Nešto smo i naučili u prošloj sezoni tako da mislim da ćemo od samog početka SEHA lige biti pravi.

Situacija je puno lakša nego prošle godine kada smo promijenili gotovo cijelu ekipu, a tu su se još nadovezale i neke povrede. Ove godine taj dio uigravanja i taj proces će biti puno kraći i jednostavniji. Sigurno je da opet krećemo od obrane koja nam treba biti nekakav temelj i odskočna daska za te naše uspjehe. Nadam se da će novi dečki koji su došli što prije uloviti ostatak ekipe i ono što se traži od njih.

Došla su nam dva nova golmana te je na treneru Paveliću velika odgovornost i ogroman posao kako bi nam taj dio bio što optimalniji i stabilniji. Nova sezona, nova uzbuđenja te se svi veselimo utakmicama koja su pred nama.”

Više pročitajte na www.rknexe.hr

Stric pivo

Pročitajte još