Zapaženi rezultati našičkih srednjoškolki na 44. Danima tipkovnice

Učenice Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice Anamarija Špoljarić i Leona Fodor ponosno su predstavljale školu na Državnom natjecanju u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Ivana Domca u Vinkovcima na 44. DANIMA TIPKOVNICE. Natjecanje je organiziralo Hrvatsko stenografsko društvo.

Anamarija Špoljarić se plasirala među prvih 25 najboljih u državi

Natjecanje se održalo 25. ožujka (subota) prvi puta izvan Zagreba. Anamarija je učenica 3. razreda ekonomske i natjecala se u kategoriji juniori dok Leona pohađa 1. razred ekonomske i natjecala se u kategoriji učenici. U vrlo jakoj konkurenciji učenika upravnih referenata i poslovnih tajnika koji tjedno imaju puno veću satnicu daktilografije od učenika ekonomske struke, Anamarija se plasirala među prvih 25 najboljih u državi dok se Leona prvi puta natjecala stječući iskustvo i samopouzdanje te s uspjehom prepisala vježbu u zadanom vremenu.

Za vrijeme trajanja natjecanja održan je za nastavnike i mentore i stručni skup iz daktilografije i Poslovnih komunikacija na temu „Oblikovanje poslovnog dopisa primjenom skupnog pisma“ na kojem su sudjelovali i nastavnici Anđelko Puljić i Ljiljana Kasapović koja je ujedno bila i mentorica navedenim učenicama.

 

Pročitajte još