„Zajedno u ratu, zajedno u miru” – Tradicionalna bajkerska karavana 16. put prošla kroz Našice

Tradicionalna, 16. bajkerska karavana „Zajedno u ratu, zajedno u miru Prevlaka – Vukovar 2023.”, u organizaciji MK Korčula i suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima diljem Hrvatske, danas je prošla kroz Našice. Toplu dobrodošlicu poželjeli su im gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler te članovi MK Racing Našice na čelu s predsjednikom Alenom Bečkom. Svi zajedno odali su počast paljenjem svijeća ispred spomen – obilježja „Uskrsla Hrvatska” gdje je održana i prigodna molitva za sve poginule i nestale hrvatske branitelje koju je vodio fra Vinko Brković.

Da se nikad ne zaboravi!

Gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba dočekao je i pozdravio sve okupljene motoriste, te im poželio sretan put ka Vukovaru gdje će sudjelovati u Koloni sjećanja, kao i prijašnjih godina.

„Bila mi je iznimna čast danas pozdraviti motoriste koji su na putu od Prevlake prema Vukovaru i odaju počast kroz cijelu Hrvatsku žrtvama Vukovara i Škabrnje. Ovo je njihov 16. dolazak u Našice te smo se svi zajedno poklonili pred spomenikom „Uskrsla Hrvatska”. Zajedno smo se pomolili i prisjetili svih žrtava Domovinskog rata, onih koji su za obranu domovine dali ono najvrjednije što imaju – svoj život.” – naglasio je gradonačelnik.

Ove godine okupio se najveći broj bajkera

Koordinator karavane je Moto klub iz Korčule koji u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele zemlje vozi od Prevlake do Vukovara. Putem se ova velika karavana zaustavlja na mjestima stradanja u Domovinskom ratu i spomen obilježjima. Predsjednik MK Korčula Đani Radovanović izjavio kako MK Korčula kao inicijator tradicionalno organizira karavanu „Prevlaka – Vukovar” s ciljem spajanja juga i istoka Hrvatske uz sjećanje na sve poginule hrvatske branitelje, a ove je godina ona okupila najveći broj – oko 400 motorista.

„Sada se polako primičemo svome cilju Vukovaru i Koloni sjećanja i ove smo godine okupili najveći broj sudionika. Nažalost, imamo puno mjesta gdje se moramo zaustaviti jer je puno ljudi dalo živote za Lijepu našu. Cilj ove karavane je da prenesemo obilježavanje i sjećanje na mlađe generacije. Danas mnogi mladi u koloni su, odrastajući, išli s roditeljima, a danas oni voze s nama i računamo kako će oni nastaviti ovu tradiciju.” – zaključio je predsjednik MK Korčula Đani Radovanović. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još