Učenici 4.c razreda OŠ kralja Tomislava Našice posjetili su Zagreb

ucenici22_11_1a

Učenici 4.c razreda OŠ kralja Tomislava Našice, zajedno  sa svojom učiteljicom Helenom Volner, prema Godišnjem planu i programu imali su predviđen jednodnevni izlet u Zagreb. To su i ostvarili.

Svoje doživljaje učenica 4.c razreda,Ivana Keglević, opisala je na slijedeći način:

„Krenuli smo u Zagreb. Put je bio dosta dug, a mi smo bili vrlo nestrpljivi. Svi smo postavljali pitanje kada ćemo konačno stići? Čim smo došli u Zagreb, krenuli smo  putom prema katedrali. Izvana je bila ogromna, a iznutra prekrasna, puna lijepih detalja. Poslije smo prošetali Dolcem. Tamo smo svi kupili poneku sitnicu.

Nakon toga, vidjeli smo Kamenita vrata, gdje smo se pomolili i zapalili svijeću. Učiteljica nam je objasnila povijest Kamenitih vrata. Na Trgu sv. Marka vidjeli smo šareni krov na crkvi. Na njemu su bili nanizani nekadašnji grbovi.

Slijedeća stanica bila je kula Lotrošćak. Tamo smo čekali pucanj topa. Svi smo se stresli jer nismo očekivali da je pucanj toliko snažan. Slijedila je uspinjača. Bilo je zabavno, iako sam bila malo razočarana jer sam očekivala da će ta vožnja malo duže trajati.

ucenici22_11_2aucenici22_11_3a

Zatim smo otišli u Tehnički muzej. Tamo smo vidjeli kako je izgledao prvi padobran, podmornice, makete brodova, avioni, automobili… Nakon „starih stvari“ bili smo u planetariju. Tu mi je bilo najljepše. Vidjela sam milione zvijezda!

Vidjeli smo i rudnik koji je izgledao kao pravi. U njemu su se nalazile i lutke rudara. Kroz sam muzej vodio nas je vodič koji nam je sve lijepo objasnio. Tu je našem razgledanju došao kraj. Već jako umorni, krenuli smo prema autobusu. Usput smo pogledali  spomenik kralju Tomislavu , a tako i naša škola nosi naziv. Stalno sa razmišljala kako nam je bilo lijepo u Zagrebu. Baš sam sretna! Ponosna sam na moju učiteljicu koja se jako trudila da nam sve to pokaže i zauvijek ostane u sjećanju!“

Tekst&foto: Đurđica Zailac

Pročitajte još