Vrijeme je za planiranje ljetovanja!

Bliži se vrijeme godišnjih odmora i planiranja ljetovanja na Jadranu. Jadranska obala idealno je mjesto za godišnji odmor, a prilikom planiranja putovanja, važno je izabrati pravu destinacija za odmor koja će odgovarati svim vašim potrebama.

Postoje brojni faktori koji utječu na odabir prave destinacije za odmor, a često je jedan od faktora i izgled plaže koju ta destinacija nudi. Od raznovrsne ponude, kafića, restorana, zabave na vodi do skrivenih plaža i uvala daleko od gužve i buke, potrebe su različite.

Najljepše hrvatske plaže

Naša obala broji mnoštvom uređenih kamenitih, šljunčanih i pješčanih plaža, a mi smo za vas izdvojili neke od najljepših hrvatskih plaža.

Plaža Zlatni rat u Bolu na Braču jedna je od najljepših šljunčanih plaža na hrvatskoj obali. Jedinstvena je u svijetu po tome što se pruža gotovo pola kilometra okomito u more, a oblik joj se stalno mijenja. Idealna je destinacija za ljubitelje vodenih sportova.

Rajska plaža na Rabu nudi brojne prirodne ljepote duž obale te brojne sadržaje poput odbojke na pijesku, tobogan, parasailinga i drugih zabavnih sadržaja. Plaža je uvrštena na CNN-ovoj listu Top 100 svjetskih plaža te je nagrađena “Plavom zastavom” zbog kvalitete vode, očuvanja okoliša i sigurnosti.

Kraljičina plaža u Ninu tri kilometra duga je pješčana plaža s prekrasnim pogledom na Velebit. Prema izboru američkog Travel Channela Kraljičina plaža uvrštena je među 100 najljepših plaža svijeta. Zbog plitkog i toplog mora posebno je privlačna obiteljima s bebama i malom djecom te ljudima starije životne dobi.

Plaža Sveti Ivan u uvali ispod mjesta Lubenice jedna od najljepših plaža na otoku Cresu. Zbog svoje nepristupačnosti, na plaži Sv.Ivan uvijek ćete pronaći idealno mjesto za miran odmor, bez previše kupača. Fini šljunak i hladovina ispod krošnji mediteranskog bilja svaki će dan odmora učiniti savršenim.

Uvala Stiniva na Visu krije skrivenu plažu okruženu visokim stijenama. Smještena u uvali, ova plaža krije toplo, čisto i mirno more, s puno prirodnog hlada. Prekrasna skrivena lokacija često se nalazi na brojnim listama najljepših plaža na svijetu.

Pročitajte još