Volonteri udruge Otvoreno srce posjetili D kolektiv – Volonterski centar i Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku

U utorak 21. rujna radna skupina volontera ŠVK i skupina udruge Otvoreno srce posjetili su D kolektiv, odnosno Volonterski centar u Osijeku, Braće Radića 17 i Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, Strossmayerova 1 u Osijeku.

U ovom je hodogramu cilj bio omogućiti iskusnim i novim volonterima, te osobama sa sindromom Down međusobno više zajedničkih aktivnosti te ih sve bolje povezati.

Tako su doživljajnom pedagoginjom upoznali djelatnike i suradnike u Volonterskom centru, a to su bili domaćica Mirta Kovačević sa suradnicima Jelenom i Brunom. Predstavili su rad i djelatnosti njihove organizacije koja je proširila svoje aktivnosti uz svijet volontiranja na niz drugih društveno vrijednih i humanih područja i projekata, a što ih razvijaju sa brojnim ustanovama i institucijama u gradu Osijeku, županiji Osječko – baranjskoj te na razini ministarstava pa i EU.

Udruga Otvoreno srce predstavila je svoj višegodišnji put u razvijanju građanskih inicijativa i razvoju volontiranja sa srednjoškolcima. Što je sve rezultiralo isticanjem za naj volontera u Volonterskom centru kako pojedinaca, tako i Srednje škole Isidora Kršnjavoga kao izvorište volontera, udruge Otvoreno srce, Bolnice, drugih ustanova i tvrtki iz Našica koje su podržavale Udrugu i uključivale ju i sebe u svijet volontiranja. Učenici su dobili brošure u kojima su zabilježeni dobitnici nagrada u raznim područjima volontiranja od strane Volonterskog centra Osijek.

Drugi dio radnog posjeta i edukativnog sadržaja Udruga je ostvarila u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu gdje su u spontanim interakcijama upoznali djelatnike, ali i volonterke te korisnike Centra dok su izvršavali svoje školske i dnevne aktivnosti predviđene u sklopu boravka u samom centru. Zajedništvo je bilo toliko dobro i srdačno da su zapjevali učeničku i studentsku himnu Gaudeamus, koju je predvodila članica Helena Neziraj.

Udruga Otvoreno srce se zahvaljuje domaćinima i tako su ispunjeni dojmovima prošetali centrom Osijeka te objedovali u toliko željkovanom MC Donald’su.

Pročitajte još