Veliko orkansko nevrijeme u našičkom kraju – Stradalo drveće, krovovi kuća, automobili…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEO ovom danu će se nažalost još dugo pričati. Danas oko 14:30 sati u našičkom kraju dogodilo se orkansko nevrijeme koje je nažalost prouzročilo velike štete.

Iako je najavljivano da će biti pljuskova i grmljavine ovo nije nitko očekivao. Nažalost, stradali su krovovi kuća, automobili, znakovi uz cestu, drveće, i tko zna što ne.  Vatrogasci su odmah izašli na teren, ali toliko je nažalost stadalo drveća po cesti da će im samo za to trebati dosta dugo vremena. Ovim putem pozivamo gledatelje da paze kako hodaju uz veće zgrade kako ne bi palo nešto s krova zgrada. 

„Nažalost, moramo konstatirati da je danas olujno nevrijeme pogodilo cijeli grad te šire područje, stradali su krovovi, srušena su brojna stabla isto tako su oštećena brojna vozila, a pojedine ulice su u prvi mah bile i neprohodne Sve gradske službe su odmah izašle na teren počevši od Javne vatrogasne postrojbe Našice koji radi na prohodnosti ulica, Našičkog parka koji se brine za čišćenje ulica dok Našički vodovod radi na ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata. Također se nadamo da nema ljudskih žrtava dok je materijalna šteta zasigurno velika te pozivam sve ljude na oprez prilikom otklanjanja nastalih problema kako se ne bi dogodilo ono najgore. Na kraju trebamo napomenuti da su sve službe maksimalno angažirane na sanaciji nastalih šteta.” – izjavio je, između ostalog, gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić.

Obišli smo bolnicu u Našicama i tamo je pod velikim stablom ostalo 5 automobila, a kako smo mogli vidjeti i pokidane su strujne instalacije pa se nadamo da netko neće pri raščišćavanju stradati. Isto tako stradao je i veliki broj drveća u Velikom parku, a isto tako i puno drveća u našičkoj vojarni. Uz to, kao što možete vidjeti na novoobnovljenu osnovnu školu Dore Pejačević palo je nekoliko većih stabala, pa se samo nadamo da nije do veće štete.

Uskoro više…

 

 

Stric pivo

Pročitajte još