Crveni križ u suradnji s OŠ kralja Tomislava postavio AVD uređaj u školsku dvoranu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEGradsko društvo Crvenog križa Našice je u suradnji s Osnovnom školom kralja Tomislava Našice u sklopu projekta Europskih snaga solidarnosti ”Every minute is important” – ”Svaka minuta je važna” u školsku dvoranu postavilo AVD uređaj – automatski vanjski defibrilator. Vrijednost postavljenog uređaja je više od 15.000,00 kn.

AVD uređaj je jednostavan prijenosni uređaj koji spašava ljudske živote isporukom kontroliranog električnog šoka osobama sa srčanim zastojem. Za njih AVD predstavlja najbolji lijek. Srce se zbog električnog šoka može ponovno pokrenuti i život osobe može biti spašen. Kako je dvorana OŠ kralja Tomislava glavno mjesto održavanja sportskih i kulturnih zbivanja u našem gradu, korist postavljanja ovakvog uređaja je od izuzetne važnosti za sve posjetitelje dvorane. Prije postavljanja AVD uređaja održana je i edukacija korištenja samog uređaja za djelatnike OŠ kralja Tomislava, koju je vodio dr. Juraj Pavlić.

 

Projekt ”Svaka minuta je važna” sufinanciran je od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije iz fonda Europskih snaga solidarnosti čiji je nositelj GDCK Našice je osmišljen od mladih članova. Projekt se odnosi na skretanje pozornosti svih sudionika našeg društva na važnost znanja prve pomoći. Cilj je pokazali da svaka osoba s osnovnim znanje prve pomoći može biti potencijalni spasilac u slučaju nekakve nesreće, nezgode ili naglo nastupajućih bolesti te tako nekom spasiti život, spriječiti nastanak komplikacija i invaliditeta te skratiti vremena liječenja i oporavka.

 

Mladi kroz ovakve projekte i aktivnosti imaju priliku pružiti potporu u postupku učenja te utvrđivanju i dokumentiranju ishoda učenja putem EU-ovih alata za vrednovanje kao Youthpass, koji je i dio strategije Europske komisije čiji je cilj poboljšati priznavanje neformalnog i informalnog učenja i rada s mladima u Europi i izvan nje. Gradsko društvo Crvenog križa Našice poziva sve udruge, građane, mlade zainteresirane za učenje osnovnih postupaka prve pomoći i korištenja AVD uređaja da se jave u Crveni križ i dogovore besplatnu edukaciju za svoje članove.

Pročitajte još

Učitavanje...