Veliki doprinos Udruge starih športova „Slavonac” Gradu Našicama

 

Jučer, 16. 3. 2024. godine, u prostorijama Udruge starih Športova „Slavonac” Našice, uz prisustvo velikog broja članova udruge i gostiju iz Grada održana je godišnja Skupština ove udruge. Na Skupštini, uz članove bili su prisutni gosti Krešimir Kašuba, gradonačelnik Grada Našica, Ines Resler, direktorica Turističke zajednice Grada Našice, Nikola Antolović, predsjednik Športske zajednice Grada Našica, predstavnik Mjesnog odbora Našice Vilim Bosak te predstavnici prijateljskih udruga.

Rad udruge vidljiv kroz razne manifestacije

Na početku Skupštine, predsjednik Stjepan Konjetić pozdravio je sve prisutne članove i goste te pozvao da minutom šutnje odaju počast svim preminulim članovima Udruge starih športova „Slavonac”. Nakon toga, predstavljen je dnevni red gdje su prezentirane dosadašnje aktivnosti te budući planovi za rad, a uvidom u financijsko poslovanje Nadzorni odbor je utvrdio potpunu ispravnost. Udruga je bila izuzetno aktivna prošle godine, a veliki doprinos Gradu Našicama vidi se kroz njihovo djelovanje u manifestacijama.

„Udruga je već jako dugo aktivna, a cilj nam je okupiti se u što većem broju te zainteresirati mlade ljude da se pridruže ovoj zajednici. Zahvaljujem sve Gradu Našicama, Turističkoj zajednici i Športskoj zajednici kao i Vijeću Mjesnog odbora na dugogodišnjoj podršci te prijateljskim udrugama na izvrsnoj suradnji.” – izjavio je Stjepan Konjetić naglasivši kako je plan nastaviti s organizacijom turnira i održavanjem manifestacija te, uz nesebičnu pomoć Grada, Mjesnog odbora, Športske zajednice i Osječko – baranjske županije kao i svojih članova, sve učiniti još boljim i kvalitetnijim. Udruga će se i dalje odazivati na pozive, truditi se, nastaviti ostvarivati sve zadane ciljeve te opravdati dano im povjerenje.

Udruga aktivno sudjeluje na svim važnim manifestacijama i obilježavanjima

Gradonačelnik Krešimir Kašuba iskazao je zadovoljstvo njihovim radom te im se zahvalio na doprinosu u kulturnom i društvenom životu Grada Našica.

„Nakon održane Skupštine Udruge starih športova „Slavonac” Našice, želim istaknuti važnost koju ova udruga ima za naš grad. S ponosom mogu reći da oni obilježavaju 28 godina postojanja te aktivno sudjeluje na svim važnim manifestacijama i obilježavanjima kao što je Dan grada, Dani slavonske šume i mnoge druge, a njihovo djelovanje predstavlja bitan dio promidžbe Našica i našičkog kraja. Želim se zahvaliti Predsjedništvu Udruge te svim njenim članicama i članovima na njihovom doprinosu u podizanju kvalitete života. Udruga okuplja veliki broj članova te aktivno djeluje u Perivoju Pejačević, održavajući igralište i organizirajući brojna događanja i treninge. Osobno sam im se pridružio na nekim od treninga i natjecanja te otkrio talent za boćanje, što mi je iznimno drago. Želim naglasiti da Grad Našice pruža apsolutnu podršku Udruzi „Slavonac” te će im osigurati sve potrebno za daljnje djelovanje.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba još jednom im se zahvalivši na vašem predanom radu i doprinosu.

Direktorica Ines Resler je pozdravila sve okupljene u ime Turističke zajednice čestitavši im na aktivnom radu i svim dosadašnjim aktivnostima kojih je, zaista, veliki broj. „Znam da ćete nam uvijek biti na raspolaganju kao i Turistička zajednica vašoj Udruzi.” – zaključila je Resler.

Nikola Antolović, predsjednik Športske zajednice Grada Našica, istaknuo je zadovoljstvo što su se okupili u tolikom velikom broju. „Ja vam se zahvaljujem te bih poželio svima sreću u daljnjem radu. Vi ste sinergija između našeg Grada, kulturnih, ekonomskih, društvenih i sportskih zbivanja i ja osobno ne vidim događanja bez vaše pomoći.” – rekao je Antolović te istaknuo kako će i ubuduće pomagati radu Udruge.

Vilim Bosak, pozdravio je sve nazočne u ime Vijeća Mjesnog odbora Našice, te zahvalio i čestitao na svim dosadašnjim rezultatima koji su postignuti uz financijsku i moralnu potporu Mjesnog odbora.

Pročitajte još