Veliki broj tehnički neispravnih vozila na cesti

auto1
auto1

Policijski službenici su 18. listopada na području naše policijske uprave izvršili nadzor nad ukupno 177 vozila te su utvrdili 63 prekršaja, od čega 27 ciljanih ili 42,85%, tj. tehničke neispravnosti vozila koja su sudjelovala u prometu na cestama.

Za istaknuti je kako se od navedenih ciljanih prekršaja čak njih 19 ili 70,37% odnosilo na tehničku neispravnost uređaja za osvjetljavanje ceste, dok je prilikom provođenja mjera pet vozila upućeno na izvanredni tehnički pregled te su sva proglašena neispravnim .

Najviše prekršaja tehničke neispravnosti vozila utvrđeno je i to 12 na području Đakovo, 8 prekršaja na području Osijek i 4 prekršaja na području Belog Manastira.

Ukupna učinkovitost (broj ciljanih prekršaja u odnosu na broj kontroliranih vozila) u provođenju mjera iznosi 15,25%, što predstavlja jednu šestinu neispravnih vozila u cestovnom prometu, a što ukazuje da je stanje tehničke ispravnosti vozila neznatno poboljšano u odnosu na prošlu godinu (akcija krajem prošle godine imala je učinkovitost od 24,6%).

bricks2016

Pročitajte još