Uzorita sinergija našičkih srednjoškolaca, grada Našica i Osječko-baranjske županije u projektima Građanin

skola1a

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU subotu 24.svibnja u Zagrebu, održana je državna smotra 35 učeničkih grupa: PROJEKTA GRAĐANIN, iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja .

Našički srednjoškolci sudjelovali  su s dva projekta koja su razvijali tijekom ove školske godine.

skola4aTo su projekti  NE DOKOLICI, DA ŠPORTU! koji su provodili učenici 3.a i b razreda opće gimnazije pod vodstvom prof. Anđelka Cvijetovića, te projekt  VOLONTIRAJ I TI! provođen u 3. razredu prirodoslovno-matematičke gimnazije pod mentorstvom profesorice Snježane Krištofik Juranić.

Ovi projekti su imali za cilj educirati učenike o postupcima i metodama  provedbe jedne javne politike u koju su, interaktivno ,uključili veći broj institucija, organizacija i udruga u lokalnoj zajednici, te putem medija informirati i aktivirati svoje sugrađane.

Dogodilo se da su od samog početka bili uključeni  gradonačelnik Našica, mr. Krešimir Žagar te dožupan Dragan Vulin.

Oba projekta  doživljavaju svoj pedagoški vrhunac na  Državnoj smotri, dobivši izvrsne ocjene za izradu, prezentaciju i realizaciju.

skola3a

Uz financijsku  potporu Privredne banke Zagreb, 40-ak tisuća kuna, gradonačelnika Krešimira Žagara i Vijeća grada Našica za izradu elaborata i animiranje lokalne zajednice, te pomoć u konačnoj realizaciji od strane dožupana Dragana Vulina i Osječko-baranjske županije, projekti su zaživjeli i imat će svoj vrhunac u listopadu ove godine.

Naime, želja učenika je osvjetljavanje i modernizacija srednjoškolskog igrališta koje je ujedno i centralno gradsko igralište, te na području volontiranja, našički srednjoškolci će 16.kolovoza postati prvi Hrvatski volonteri u Down sindrom centru u Puli.

Na ovaj način su našički srednjoškolci pokazali kako se kvalitetno i životno  mogu provoditi programi Građanskog i zdravstvenog odgoja na zadovoljstvo škole  i lokalne zajednice, kako grada Našice tako i Osječko – baranjske županije.

skola2a

 

Pročitajte još

Učitavanje...