Važna pobjeda đurđenovačkih kuglača u 16. kolu 1. HKL-a – Đurđenovac – Zadar 5:3

Iako od svih već otpisani đurđenovački kuglači hrabrom su igrom i u jučerašnjem 16. kolu, uz podršku navijača pobijedili do tada drugoplasiranu momčad Zadra, finaliste kuglačke Lige prvaka koju čine kuglački reprezentativci Republike Hrvatske, ali i Republike Srbije, te tako ostvarili najveću pobjedu u povijesti ovog kuglačkog kluba!

Domaći prvi par, Ivan Pušić i Igor Šarkezi izgubili su od gostujućeg para MarinovićVlajkov (reprezentativaca Hrvatske i Srbije), iako je Šarkezi imao realnu šansu pobijediti i osvojiti i prvi bod za Đurđenovčane. Gosti su tada već vodili 2:0 i 60-tak čunjeva prednosti.

No pravi preokret učinili su Tomislav Čačić i Davor Rončević koji su protiv para Božićević Uzelac “uzeli” oba boda i preokrenuli i prednost u čunjevima u korist domaćina zahvaljujući 681 srušenih čunjeva Tomislava Čačića čime je prednost otišla na stranu Kuglačkog kluba „Đurđenovac” i iznosila je 36 čunjeva i ukupnih 4:2.

Na kraju, u zadnjem paru Dario Domnjak pobjeđuje Perića, dok je Branko Grandić izgubio od drugog srpskog reprezentativca u momčadi Zadra, Barany Csongora, no to im nije bilo dovoljno da sustignu prednost domaćina u čunjevima koja se na kraju zaustavila na 49 što im je i omogućilo pobjedu i više nego važna 2 boda za ostanak u najvišem rangu! #pobjedazakljovu. Ovim putem čestitamo svim igračima na borbi i ustrajnosti! Pokazali su još jednom kako se bori za svoj klub. Ovom pobjedom, uz poraze Bjelovara i Željezničara iz Čakovca Đurđenovčani su “skočili” za još jedno mjesto i trenutno se nalaze na 7. mjestu ljestvice. Do kraja su još 2 kola, imaju još utakmicu idući tjedan u Čakovcu sa Željezničarom i posljednje kolo u Đurđenovcu protiv Mertojaka.

Detalje 16. kola možete vidjeti na poveznici https://bityl.co/Hat3, a danas navijamo za Filipa Domnjaka i Ivana Pušića na državnoj završnici parova! Njihov raspored nastupa je promijenjen i umjesto u 12 sati nastupaju u 16 sati.

Izvor: KK „Đurđenovac”

Pročitajte još