Važna pobjeda đurđenovačkih kuglača na početku prvenstva

Već na samom početku prvenstva odigrana je uzbudljiva i do kraja neizvjesna utakmica 1. kola u kojem je Kuglački klub „Đurđenovac” na svojim stazama ugostio kuglače KK „Velebit” iz Otočca koji su, uz Medveščak 1958 iz Zagreba ove godine povratnici u najviši rang.

Kako navode iz Kluba odigrana je prava superligaška utakmica, pokazalo se podjednakih ekipa i mora se priznati kako su gosti iz Otočca dobro namučili Đurđenovčane. Nakon prvog odigranog para rezultat je bio potpuno izjednačen i u pobjedama i broju srušenih čunjeva. Novi igrač domaćeg kluba Marko Jeličić dokazao je svoju kvalitetu pobijedivši vrlo dobrog Denisa Delića dok je Ivan Pušić poražen za 16 čunjeva od Željka Košutića, novog igrača Velebita.

I druga dva igrača KK „Đurđenovac”, Davor Rončević i Igor Šarkezi imali su teške protivnike na stazama. Njima su se suprotstavili Branko Šebalj i Zdravko Tonković, te je i ovaj par završio “podjelom pobjeda”, no na kraju su u ukupnom broju srušenih čunjeva malu prednost imali gosti iz Otočca (18 drva).

Iduće kolo Đurđenovčani gostuju u Splitu

Na kraju je na staze izašao posljednji domaći par, Branko Grandić i Tomislav Čačić koji su igrali protiv Hrvoja Devčića i Daria Prađena. Standardno odličan Tomo za 86 čunjeva bio je bolji od Devčića dok je Branko Grandić, nakon poraza u svojoj utakmici nije dozvolio preveliko “odvajanje” u broju čunjeva Daria Prađena. Neizvjesnost je trajala 3-4 bacanja do kraja utakmice kada je bilo jasno da gosti mogu još samo smanjiti prednost domaćina u čunjevima i da će pobjeda na kraju ipak biti za đurđenovački klub. Na kraju je završeno 5:3, uz prednost domaćina od važnih 17 čunjeva.

Idući tjedan je i prvo gostovanje Kuglačkog kluba „Đurđenovac” ove sezone, protivnik će biti splitski Mertojak koji je na otvaranju poražen od Grmoščice u Zagrebu. Do tada, rezultate i tablicu 1. kola prvenstva pogledajte na poveznici https://bityl.co/L9VV, a detalje ove utakmice možete pronaći na ovoj poveznici: https://bityl.co/L9VW

Izvor: KK “Đurđenovac”

Pročitajte još