Valentinovski izlet u nepoznato

Valentinovski izlet u nepoznato

Valentinovski izlet u nepoznato


Iako ne volimo matematiku u planini, suma 31-og planinara na izletu nas veseli pa nije bio problem prebrojati nas na početku jučerašnjeg druženja s planinom. Izlet koji je bio zaista poseban, što zbog mnogobrojnosti, pitome staze u kojoj su uživali djeca, stari i mladi, posebnog ugođaja, odlične atmosfere, a što zbog veselog druženja i smijeha koji se širio Londžicom.

Prošli smo kratku stazu u trajanju 3 sata od Londžice do Ivinih vrela i nazad i uživali u svakom trenu. Usput smo i provjerili stanje novog objekta koji čeka adaptaciju za našu planinarsku kuću “Krndija” u Londžici. “Carpe diem” u pravom smislu riječi!


Već nekoliko godina ovaj izlet nosi naziv “valentinovski” iako bi se gotovo svaki mogao tako zvati jer je ljubav čovjeka i planine neraskidiva veza puna ljubavi, poštivanja, iskrenosti, odanosti i divljenja. Gdje god bili, u stjenovitim vrhuncima visokogorskih izleta i vrhunaca ukrašenima snijegom koji se izdižu u oblacima ili u niskim šumovitim gorama našeg prekrasnog slavonskom gorja, svaki izlet se iznova zaljubljujemo. Zaljubljujemo se u čisti planinski zrak kojim dišemo zajedno s planinom. Zaljubljujemo se u svaki vidik koji nam pruža obzor dok se u daljini nebo stapa sa zemljom. Zaljubljujemo se u svaki izlazak i zalazak sunca koji oboje planinu i iskonski nas podsjeća da cijenimo svaki dan, u svaku padinu koja nam pruža neki ljepši svijet.


U svaku avanturu koja nas čeka dok istražujemo i divimo se stopama divljih životinja koje se ocrtavaju na tlu, pjevu ptica, šarenilu živopisnog cvijeća, ledenosnježnim pustim prostranstvima gdje čovjek shvati da je toliko malen, a opet toliko velik. Zaljubljujemo se u svako novo poznanstvo i drage ljude koje susrećemo u potrebi da budemo dio netaknute prirode svijeta i zagrljaja planina, svijeta kojeg volimo i sve što u njemu postoji.

Umor prolazi, a zadovoljstvo ostaje!

Stric pivo

Pročitajte još