Uzbudljive utrke na “Miholjskoj regati” uz svjetske veslačke zvijezde

Ovogodišnje izdanje tradicionalne “Miholjske regate” kojom VK Iktus obilježava kraj sezone, održava se tijekom dva dana, 25. i 26. rujna 2021. godine.

Prvi dio programa počeo je u subotu, Iktus Challenge-om koji je okupio renomirana imena u svijetu veslanja, braću Valenta i Martina Sinkovića, velike osječke veslačke zvijezde Patrika i Antona Lončarića, potom Davida Šaina, Ivana Antu Grgića, Ivana Pitona i Marka Ukropinu te mađarskog veslača Bendeguza Petervari – Molnara.

Pobjedu je odnio Valent Sinković

Natjecanjima u subotu nazočio je i zamjenik župana Osječko – baranjske županije Mato Lukić koji je istaknuo kako mu je izuzetno drago što su u gradu takve veslačke zvijezde poput braće Sinković i Davida Šaina, ali i mlade nade predvođene braćom Lončarić.

Utrku Iktus Challenge-a u samcu vozili su Valent Sinković, Martin Sinković, David Šain, Ivan Ante Grgić te Bendeguz Petervari – Molnar, a pobjedu je odnio Valent Sinković.

“Drago nam je što smo u Osijeku i što se na utrci okupilo zaista puno ljudi. Moram priznati da nismo puno trenirali za nju, međutim dali smo sve od sebe i u tih 500 metara pokazali najbolje. Jedan od ciljeva i želja nam je popularizacija sporta i povećanje interesa među mladima kako bi nas bilo što više u sportu.” – kazao je Valent Sinković, a Martin je dodao:

“Čestitam bratu na pobjedi, bila je očekivana, a i hvala svima koji su došli na utrku, pravo je zadovoljstvo bilo veslati u Osijeku. Nadam se da se vidimo i dogodine.” – rekao je Martin Sinković.

Pročitajte još