Uspješna godina za našičke Voćare i vinogradare kao i za Zvonka Katavića – pobjednika natjecanja „Vinona 2023.”

Udruga voćara i vinogradara Našice održala je godišnju izvještajnu skupštinu u prostorijama Rasadnika, a njoj su, uz članove, prisustvovali gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, Ines Resler, direktorica Turističke zajednice Grada Našica, potpredsjednik Mjesnog odbora Našice dr. Marijan Tepeš te drugi uvaženi gosti i predsjednici prijateljskih udruga. Uz izvještajnu skupštinu održana je i tradicionalno natjecanje u kvaliteti vina „Vinona”, 17. po redu, a u organizaciji Udruge voćara i vinogradara Našice te pod pokroviteljstvom Grada Našica.

Predsjednik Udruge voćara i vinogradara Našice Darko Cerovski podnio je izvješće od radu te je istaknuo kako je prošla godina bila izuzetno uspješna za Udrugu, a najavio je i brojne aktivnosti za iduće razdoblje.

„Mogu sa zadovoljstvom utvrditi kako je prošla godina bila izuzetno uspješna i kao predsjednik ove Udruge zadovoljan sam sa svim aktivnostima koje smo odradili u prošlom periodu. Tako smo ostvarili sve ciljeve koje smo si zadali pa čak i više od toga – održali smo veliki broj predavanja, radionica te studijskih putovanja. Ovom prigodom se zahvaljujem svim članovima Udruge kao i Nadzornom odboru koji su prisustvovali svim sjednicama kojih je bio zaista veliki broj.” – izjavio je predsjednik Cerovski zaključivši kako bez zajedništva i dobre suradnje ne bi bilo ovakvih rezultata.

Udruga aktivno promovira Grad Našice

Prisutnima se prigodnim riječima obratio i gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je istaknuo da je Udruga voćara i vinogradara izuzetno cijenjena u Našicama te zaista vrijedno radi i svojim aktivnostima promovira Grad.

„Udruga Voćara i vinogradara je jedna od najmnogobrojnijih i najvrjednijih udruga s našeg područja, a i jedna je od najaktivnijih. Izuzetno mi je drago što surađujemo tijekom cijele godine, odnosno Voćari i vinogradari su prisutni na svim događanjima koja Grad organizira i od velike su nam pomoći. Uvijek volim istaknuti kako ova Udruga svojim djelovanjem promiče Našice kako u turističkom tako i u kulturnom smislu.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba te im se još jednom zahvalio na svemu što rade za našički kraj.

Nakon skupštine održana je i svečanost proglašenja rezultata 17. natjecanja u kvaliteti vina „Vinona 2023.” na kojoj je ukupnim pobjednikom proglašen Zvonko Katavić sa svojom frankovkom. On je pobjednik i u kategorijama bijelih vina, rose vina i crnih vina dok je Stanko Knežević pobjednik u kategoriji neplemenitih vina. U kategoriji bijelih vina zlato su osvojili i Josip Mikičić te Vladimir Knežević, u kategoriji crnih vina Darko Cerovski, a u kategoriji neplemenitih vina Goran Božić. Galeriju fotografija jučerašnje skupštine možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još