Uskoro nova vizura grada vrijednosti 100 milijuna kuna

Gradonačelnik Josip Miletić i suradnici danas su obišli radove na projektu obnove kulturne baštine ukupne vrijednosti 100 milijuna kuna. Ovim projektom obnavljaju se dva dvorca Pejačević, Gregerova vila, dva središnja trga te staze oko velikog dvorca. Prvotno su obišli stazu koja se radi ispred hotela Park, a bit će u potezu od zgrade našičke Šumarije pa sve do teniskih igrališta.

 

U koordinaciji s ugostiteljima trenutno su pomaknute postojeće terase, a u sklopu projekta ugostitelji će dobiti nove. Nakon toga uslijedio je obilazak radova na središnjem gradskom trgu, Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje se uklanjaju kocke i postavljaju nužne podzemne instalacije, vodovod, struja i telekomunikacije. Gradonačelnik Miletić i suradnici na kraju su obišli i Trg Isidora Kršnjavoga gdje se trenutno dio trga spušta na razinu instalacija.

Gradonačelnik je ustanovio kako radovi idu planiranom dinamikom bez nekakvih većih problema. „Mogu konstatirati kako će ovi veliki radovi u gradu dati novu vizuru samog središta grada, a uz to dobit ćemo i ljepše ulice i trgove. Trgovi koji su bili ranije su dotrajali, kocke su bile popucale, a fontana je zahtijevala velika ulaganja. Ovo je bila prilika da putem europskih sredstava napravimo ove velike investicije u sklopu projekta kulturne baštine.” – rekao je gradonačelnik te se zahvalio svima koji su sudjelovali i koji sudjeluju u ovim velikim projektima i nadodao kako je uvjeren da će se dinamika kakva je planirana i i realizirati.

[fts_facebook type=album_photos id=175909019125252 posts=20 title=no title_align=left description=no words=45 popup=yes album_id=3356105361105586 image_width=200px image_height=200px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]

Pročitajte još