Koška – Dan Općine Koška

 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEKoska2Programske aktivnosti općine Koška obuhvaćaju različite političke, gospodarske, ekonomske, sportske, društvene, kulturne, te humane djelatnosti, pa u ozračju  blagdana sv. Petra i Pavla, te ujedno i Dana općine Koška, Kulturno umjetničko društvo „Koškani‟ darovalo je žiteljima Koške, prigodan glazbeni program, koji su upotpunili dodjelom nagrada najboljim učenicima OŠ, te dodjelom javnih priznanja dobrovoljnim darovateljima krvi.

Akademija prerasta u tradicionalni oblik održavanja, a članovi Kulturno umjetničkog društva „Koškani‟, kao nosioci glazbenog dijela programa, svojim su stilski i sadržajno različitim glazbenim izričajem, uz njihove goste: Hrvatsko folklorno društvo „Jadro‟ iz Solina, Mandolinski orkestar iz Trogira, te klapu „Balatura‟,  priuštili su mještanima pravu glazbenu poslasticu.

Svi izvođači su bili puni samopouzdanja, nasmiješeni, sigurni u sebe jer je iza njih bila hrvatska pučka glazbena tradicija. Amateri, poluprofesionalci i profesionalci bili su zajedno u pravoj glazbenoj simbiozi prstima i vještinom profića, a srcem amatera!

Bio je to još jedan lijep doživljaj glazbe za suvremeni, ali profinjeni krvotok pučke glazbene kulture, doživljaj za današnju i buduću (EU) Hrvatsku.

Koska1

 

Koska3

Pročitajte još

Učitavanje...