Uskoro 16. Digitalna Noć muzeja

U 2021. godini održat će se šesnaesta po redu Noć muzeja koja je započele 2005. Godine s nekolicinom muzeja, a tijekom proteklih godina je prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

Organizacijski tim Noći muzeja unutar Hrvatskog muzejskog društva, u okolnostima kada se većina  kulturnih događanja odgađa ili potpuno seli u digitalnu kanale komuniciranja i prijenosa sadržaja, po sadašnjim uvjetima koji su prvenstveno vezani za epidemiološke mjere pandemije Covida 19, nakon konzultacija s brojnom muzejskom zajednicom, suglasan je u potpunosti da se 16. NOĆ MUZEJA  održi kao DIGITALNA NOĆ MUZEJA 29.1.2021., na način koji je imanentan vremenu i funkcioniranju muzeja u uvjetima globalne svjetske krize, navodi HMD.

 

Hrvatsko muzejsko društvo priprema Digitalnu Noć muzeja, unatoč globalnoj krizi izazvanoj pandemijom corona virusa, obzirom da je manifestacija Noć muzeja u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja, organizatori šesnaeste Digitalne Noći muzeja, nastojat će zajedno s hrvatskom muzejskom zajednicom omogućiti vjernoj publici da pretežito virtualno uživa u pripremljenim događanjima, navodi HMD.

Pročitajte još