URT „Nexe Team” Našice utrkom promovira Našičku geološku stazu

Našička geološka staza prvi puta je otvorena 2002.godine, a 2020. godine prilikom stjecanja punoljetnosti temeljito je obnovljena. Ova staza kružnoga je oblika i duga je više od dvadeset kilometara. Uz nju je postavljeno 13 geološko edukativnih ploča te 12 kulturno – povijesnih edukativnih ploča. Kada su geološke edukativne ploče u pitanju na njima možemo saznati mnoštvo podataka o metamorfnim stijenama Krndije, krdijskim gnajsevima, laporu kao spoju mora i kopna u stijeni, a možda i najzanimljivije su one geološke ploče koje govore o nekadašnjem Panonskom moru, nađenome zubu nosoroga i morskog psa, te školjkama češljačama.

Unatoč tome što je ova staza duga preko 20 kilometara njeno savladavanje ne iziskuje neku posebnu fizičku spremu jer se pruža uglavnom po blagim brežuljcima te je osim ozbiljnim trail trkačima dostupna i trkačima rekreativcima. Iz udruge ističu da će utrka biti održana u vremenu kada to bude dozvoljavala epidemiološka situacija te da će broj sudionika ove godine biti limitiran zbog situacije s pandemijom COVID-19.

 

Osim bogatog startnog paketa koji će obuhvatiti mjerenje vremena, atraktivne majice i finišerske medalje domaćin će trkačima ponuditi slavonski čobanac i obilje dobre zabave.

Pročitajte još