URT „Nexe Team“ Našice sudjeluje na utrkama diljem Hrvatske

URT „Nexe Team“ Našice sudjeluje na utrkama diljem Hrvatske

Vjeruj u sebe, trči i pomaži! Moto je pod kojim je dana 14.04.2019. godine održana središnja 23. priredba Homo si teć – Festival sporta i rekreacije. Na programu je bilo čak osam utrka, a u fokusu svakako ona utrka građana u kojoj svi mogu sudjelovati, stići i otrčati je u posljednji tren. Srce Rijeke već izjutra je živjelo bez prometa dijelom svojih glavnih žila kucavica, ali prepuno trkačke i proljetne energije. Ukratko 42, 21, 3×7, 10, 5, 1.8 km…

Cijela priredba dobiva na masovnosti iz godine u godinu te se pojavilo na Korzu više od 15.000 sudionika u utrci građana te njih više od 1.100 u onim zahtjevnijim utrkama iz čak 32 zemlje. Kada smo kod zahtjevnijih utrka, naravno da ona nije mogla proći bez članova URT „Nexe Team“ te se na startu maratona pojavila naša Jasna Plemeniti koja je istrčala svoj prvi službeni maraton i osvojila odlično 10-to mjesto.

Dan prije, u subotu 13. 04. 2019. godine, Sportska udruga Fit&Strong na području jezera Borovik održala je prvu Trail utrku.Trail utrka je utrka trčanja u prirodi gdje je staza označena planinarskim markacijama, trakama i  putokazima. Utrka je zamišljena da privuče opću rekreativnu populaciju, ali i dio trkača  koji se ozbiljnije bave ovom aktivnošću. Utrka  Borovik Trail je članica Slavonske Trail lige koja obuhvaća 11 utrka u rasponu od Osijeka, Baranje, Podunavlja, Slavonskog Broda, sve do Daruvara. Na svakoj od utrka Trail lige očekivani broj sudionika kreće se između 100 i 300 sudionika, svih generacija od 16 do 70 godina.

Uz mnogobrojne trkače sa područja Našica na ovom trail-u našli su se članovi URT „ Nexe Team“

  • Monika Bizik
  • Ana Tomaić – Bernat
  • Duško Panjković
  • Hrvoje Dundović

Uz dobru zabavu svi članovi URT „ Nexe Team“ uspješno su završili ovu vrlo zahtjevnu utrku.

Istog dana u NP Krka odvijala se utrka polumaraton i utrka građana na 5, 6 km. Kao gost udruge maratonaca SMŽ “Heroji ne umiru”  iz Gornje Gračenice sa kojom URT „ Nexe Team“ razvija prijateljske i partnerske odnose našao se i član Nexe Team“ iz mjesta Sunje Marko Srnec, koji je pod bojama svoje udruge uspješno istrčao utrku na 5, 6 km.

Iz URT „ Nexe Team“ doznajemo da i ove godine zajedno sa DVD Našicama organiziraju 2. našički „Vatrogasni cener“ 22. 06. 2019. godine te pozivaju sve građane koji vole trčanje i rekraciju da istrče ovu utrku za koju je pripremljen bogat startni paket i gastronomska ponuda nakon utrke. Također je predstavljena i službena majica ove utrke, a građani se mogu prijaviti za sudjelovanje na sljedećoj poveznici.

Pročitajte još