Uređen zid iza zgrade Crvenog križa – “VOLONTERI, HVALA!”

Gradsko društvo Crvenog križa Našice nastavlja s aktivnostima obilježavanja Tjedna Crvenog križa. U sklopu projekta “Od malena – VOLONTIRAM!” i kampanje Hrvatska Volontira, mladi volonteri i djelatnici Crvenog križa Našice započeli su oslikavanje zida iza zgrade Crvenog križa.


Volonteri su najveća snaga Crvenog križa. Iz dana u dan nesebično daruju svoje vrijeme, osmijeh, energiju, pozitivu i iskustvo svima kojima je neki oblik pomoći potreban. Redovno pomažu osobama u nepovoljnom položaju zbog socijalnog, ekonomskog, zdravstvenog ili drugog razloga. Njihov trud i zalaganje vidio se u svim velikim kriznim događajima koji su zadesili naše društvo proteklih godina. Poplave u Gunji i okolici, migrantska kriza, Covid-19 pandemija, potres u Sisačko – moslavačkoj županiji, nevrijeme i poplave na Našičkom području, ukrajinska križa samo su dio kriznih događaja u kojima su volonteri bili prisutni.

Naravno, najveći volonterski angažman volontera Crvenog križa Našice prisutan je redovno na području Grada Našica te općina Donja Motičina, Đurđenovac, Feričanci, Koška i Podgorač. Slijedom navedenog, Crveni križ Našice želi se zahvaliti volonterima na svemu što čine za svoje sugrađane i sve kojima je pomoć potrebna. Na zidu iza zgrade Crvenog križa, oslikan je zid na kojem je prikazan dio mjesta u kojima su volontirali naši volonteri, u mirnim vremenima i kriznim situacijama, uz veliku poruku “Volonteri, hvala!”.

Projekt solidarnosti “Od malena – VOLONTIRAM!” sufinanciran je od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije iz fonda Europskih snaga solidarnosti. Nefinancijski pokrovitelj projekta “Od malena – VOLONTIRAM!” je Grad Našice.

Stric pivo

Pročitajte još