Upravljao automobilom s 1,94 promila

Na području Policijske uprave osječko – baranjske od 29. rujna do 1. listopada evidentirano je 25 vozača (20 vozača osobnih automobila i četiri vozača bicikala i jedan električnog romobila), koji su sudjelovali u prometu pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u subotu oko 22,20 sati u Osijeku, kada je nadzoru prometa zatečen 46-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,94 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće sedam osoba zadobilo je lakše tjelesne ozljede, a jedna teške tjelesne ozljede. U tri prometne nesreće nastala je materijala šteta. U četiri prometne nesreće vozači su upravljali pod utjecajem alkohola. Pet prometnih nesreća dogodilo se na području PPRP Osijek te jedna na području PP Našice.

Osim alkohola evidentirano još 233 prekršaja

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 233 prekršaja od kojih je 100 prekršaja prekoračenja brzine, 36 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, dva upravljanja pod zabranom, šest upravljanja neregistriranim vozilom te 73 ostalih prekršaja.

Pročitajte još