Uplatila troškove realizacije kredita pa ostala bez novca

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske tijekom mjeseca svibnja 44-godišnjakinja s područja Donjeg Miholjca putem e-maila i WhatsAppa stupila je u kontakt s nepoznatom osobom u namjeri podizanja kredita od 5.000,00 eura. Oštećena je potom u četiri navrata na račun nepoznate osobe uplatila sveukupno oko 5.500,00 kuna u svrhu realizacije kredita. Nakon zadnje uplate nepoznata osoba joj se više nije javljala te je shvatila da je prevarena. Policija traga za prevarantom.

Policija razotkrila provalnika s gradilišta

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđena je osnovana sumnja da je 31-godišnjak počinilo tri kaznena djela „Teška krađa“ provaljivanjem kojom prilikom je oštećenim vlasnicima počinio materijalnu štetu više tisuća kuna. Naime, 31-godišnjak je krajem mjeseca lipnja provalio u ograđeno gradilište u Osijeku i iz stambene zgrade ukrao kablove i alat. Isto tako 31-godišnjak je tijekom prošlog vikenda provalio na drugo gradilište u Osijeku i ukrao gromobransku traku i PVC cijevi, a potom je provalio na još jedno gradilište gdje je ukrao euro palete. Jučer, temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, policijski službenici pretražili su osobni automobil kojim se koristi 31-godišnjak kojom prilikom su pronađene euro palete. Policijski službenici postupali su po odštetnim zahtjevima. Protiv počinitelja slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Protekom 24 sata policija je evidentirala 12 prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 12 prometnih nesreća u kojima je u jednoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozlijede, a u jednoj je jedna osoba poginula. U deset prometnih nesreća nastala je materijalna šteta. Na području Osijeka evidentirano je pet prometnih nesreća, na području Đakova tri, dvije na području Našica a po jedna na području Belog Manastira i Belišća.

U protekla 24 sata na području PU osječko – baranjske u nadzoru prometa policijski službenici evidentirali su jednog vozača osobnog automobila koji je upravljao pod utjecajem alkohola. Oko 00,30 sati u Osijeku, u Ilirskoj ulici, policajci su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 44-godišnji vozač. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 1,79 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još